BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.506,64
HABER /  DÜNYA

Cumhurbaşkanı, Başbakan’ın memleketinde

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Rize’de Çaykur Cumhuriyet Çay Fabrikası’nı ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ni ziyaret etti.<br/>İlk olarak ...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Rize’de Çaykur Cumhuriyet Çay Fabrikası’nı ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ni ziyaret etti.
İlk olarak Çaykur Cumhuriyet Çay Fabrikası’nı ziyaret eden Gül’ü Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ve yetkililer karşıladı. Cumhurbaşkanı Gül, yaş çayın kurutulup fırınlanarak paketlenme aşamasına geldiği bölüme kadar olan aşamaları takip ederken, zaman zaman eline çay alarak kokladı. Gül, gezinin sonunda fabrika çalışanlarıyla fotoğraf çektirdi. Fabrika bahçesindeki kameriyede oturarak Çaykur’un piyasaya yeni sürdüğü ‘Didi’ adlı soğuk çayı deneyen Gül’e daha sonra sıcak çay ikram edildi.
Gül, daha sonra Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Burada konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Burada Rize ve çevre illerden öğrencileriniz var. Onları en iyi şekilde yetiştirmelisiniz. Bu konuda ülkemizin her türlü imkanı var. Bina araç ve gereçlerin hepsi karşılanıyor. Onların içerisine ruh vermek de size kalıyor. Eğer akademik faaliyetler istenilen seviyeye yükselmezse yapılan yatırımların karşılığını alamamış oluruz. Üniversitenin adının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın adını taşıması da buradaki görevlilere ayrı bir sorumluluk katıyor" dedi.
Gül, ziyaretin ardından Ziraat Çay Bahçesi’ne gitti.