BIST 10.793
DOLAR 32,22
EURO 34,83
ALTIN 2.418,11
HABER /  GÜNCEL

Yağışlar ne kadar sürecek?

İstanbul'da gece boyunca etkili olan yağışlar vatandaşa zor anlar yaşattı. Peki yağışlar ne kadar sürecek?

Abone ol

Meteoroloji, İstanbul'un gece boyunca kuvvetli sağanak yağışın etkisi altında olacağını bildirmesinin ardından kısa bir süre sonra yağış başladı.

Meteoroloji'den yapılan yazılı açıklamadan bir süre sonra, sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde yağış Bakırköy, Bahçelievler ve Fatih civarında görülmeye başladı.

Yağmura dışarıda yakalanan vatandaşalar otobüs duraklarına sığındıkları gözlendi. Kuvvetli yağışın sabah saatlerine kadar devam etti.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında, iç ve doğu kesimlerde yer yer altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Doğuda güney ve güneybatı, batıda kuzey ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah saatlerinde Kocaeli ve Sakarya, öğle saatlerinde Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Elazığ ve Kocaeli çevreleri ile Sakarya'nın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (lokal su baskını, taşkın, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum, vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile ilk saatlerde Balıkesir çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar çevrelerinin, öğle saatlerinde Denizli çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde bölge geneli ile akşam saatlerinde Isparta çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Elazığ çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor

ekran-resmi-2013-05-15,-08.54.03.png

ekran-resmi-2013-05-15,-08.54.21.png

ekran-resmi-2013-05-15,-08.54.25.png