BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.514,93
HABER /  GÜNCEL

Yabancı ajanslar saldırıyı nasıl duyurdu?

Taksim'de meydana gelen saldırı dünyanın önde gelen gelen haber ajanslarınca acil koduyla duyuruldu.

Abone ol

Taksim'i kana bulayan canla bomba saldırısı dünya basınına uluslararası haber ajanslarınca acil koduyla duyuruldu. Fransız gazetesi Le Figaro,
"İstanbul'un kalbinde kamikaze saldırısı" başlığı attı.

Ajansların haberlerinden satır başları şöyle:

Sky News:
İngiliz Sky News de, İstanbul Taksim meydanında saldırıyı flaş haber olarak verirken, "büyük bir patlamanın ardından ateş açıldığı"nı belirtti. Taksim'den Sky News'e konuşan Dorian Jones adlı gazeteci de, "Bomba taşıyan birinin polis otobüslerden birine girmeye çalıştığı gibi görülüyor" şeklinde konuştu. Haberde PKK ve aşırı sol gruplarının geçmişte İstanbul'da bomba saldırıları gerçekleştirdiğine dikkat çekildi.

Le Figaro:
Le Figaro gazetesi, internet sitesinde İstanbul'un "kalbi"nde bir "kamikaze saldırısı"nın gerçekleştiğine dikkat çekti. Le Figaro, "İstanbul'un tam kalbinde intihar saldırısı" başlığını kullandığı haberinde "Bir kamikaze, Pazar günü İstanbul'un tam merkezinde kendisini patlattı" ifadesini kullandı.

Le Figaro, geçen Haziran ayında İstanbul'un bir semtinde beşi asker, altı kişinin ölümüne yol açtan bir bomba patlatıldığını, saldırının "radikal bir Kürt grubu" olarak adlandırdığı TAK tarafından üstlenildiğini kaydederek "TAK, Ankara tarafından PKK'nın kamuoyunda tepki yaratması muhtemelen saldırıları gerçekleştirirken kullandığı bir takma ad olarak değerlendiriliyor" dedi.

AFP:
İstanbulEmniyet Müdürü, şehir merkezinde kendini havaya uçuran bir intihar bombacısının, 15 kişiyi yaraladığını söyledi. Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, "Bunun bir intihar saldırısı olduğunu düşünüyoruz" ifadesini kullanırken, yaralılardan ikisinin durumunun ciddi olduğunu belirtti. PKK ve aşırı sol örgütler geçmişte İstanbul'da bombalı saldırılarda bulunmuştu.

Reuters:
Saldırgan polis aracını hedef aldı. Polis, saldırıdan bir canlı bombanın sorumlu olduğunu düşünüyor.

AP:
İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, intihar bombacısı olduğundan şüphelenilen bir kişinin İstanbul'un en büyük meydanında üzerindeki düzeneği patlattığını belirtti. Olayda 15 kişi yaralandı.