BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  EKONOMİ

Türkiye'nin en eğlenceli AVM'si açıldı

Torium Alışveriş Merkezi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle açıldı.

Abone ol

Torunlar GYO’nun İstanbul’daki ilk alışveriş merkezi Torium, Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Türk siyasetinin önemli isimlerinin yanı sıra perakende dünyasının tanınmış simalarının da katıldığı törenle açıldı.Konsepti, mimarisi ve eğlence alanları ile sektöründe farklılaşan Torium’un açılış törenine İstanbullular da büyük ilgi gösterdi.

İstanbul’un üçüncü, Türkiye’nin ise beşinci en büyük alışveriş merkezi Torium, alışveriş ve eğlenceyi bütünleştiren konsepti ve Türkiye’ye taşıdığı ilklerle ziyaretçilerinden tam not aldı.

Kiralanabilir alanının yüzde 25’ini eğlenceye ayırarak sektöründe bir ilke imza atan Torium, dört mevsim kış sporlarının yapılabileceği ve kar oyunlarının oynanabileceği Türkiye’nin ilk snowpark’ı ile eğlence anlayışına da yeni bir boyut getiriyor.

Torium Alışveriş Merkezi’nin açılışında konuşma yapan Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, yapımına 2008 yılında başlanan projenin 200 milyon Dolar yatırım ile hayata geçirildiğini belirtti. “Yeni Nesil Alışveriş Merkezi” olarak Torium’un sektöründe öncü bir rol üstleneceğini vurgulayan Aziz Torun, “Konsepti, mimarisi, açık çarşısı, eğlencesi, kültürel ve sanatsal aktiviteleriyle Torium, önemli bir sosyal ve kültürel değişim merkezi olarak faaliyet gösterecektir” dedi. Perakende sektörünün son yıllarda önemli bir gelişme gösterdiğini belirten Aziz Torun, “Perakende sektörü Türkiye’nin en çok istihdam yaratan sektörleri arasında yer almaktadır. Özellikle gençlere yeni iş imkanlarının sunulduğu AVM yatırımları bu gelişimde önemli rol üstlenmektedir. Torium’da bölgede yaşayan genç nüfusu kapsayan yaklaşık 2000 kişi için istihdam yaratmıştır” dedi.