BIST 10.320
DOLAR 32,21
EURO 35,12
ALTIN 2.465,12
HABER /  SPOR

Ya penaltı kaçsaydı?

Fenerbahçe-Gençlerbirliği maçının 44'üncü dakikasında, bir kornerde konuk ekip ceza sahası karıştı.

Abone ol

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan Türkiye Kupası çeyrek finalde karşı karşıya gelen Fenerbahçe-Gençlerbirliği maçının 44'üncü dakikasında, bir kornerde konuk ekip ceza sahası karıştı.

Mehmet Aurelio, sert ortayı net ve isabetli bir kafa vuruşuyla ağlara gönderdi ama hakem Fırat Aydınus Fenerli futbolcuların beklediği gol kararını vermek yerine beyaz noktayı işaret etti.

Traore'nin Edu'yu yaptığı hareketi göz önünde bulunduran genç hakemin, avantaj uygulamasına gitmemesi Sarı-Lacivertli oyuncuların tepkisine neden oldu. Akabinde Traore sarı kart gördü, Mehmet Yozgatlı da atışı gole çevirerek, Fırat Aydınus'un yükünü hafifletti.

Eski hakem Metin Tokat bu pozisyonda hakemin kararını yanlış bularak 'Kokartına yakışmadı' dedi. Spor yazarları Mehmet Demirkol ve Rıdvan Dilmen de hakemin kararını yanlış buldu.

Sabah Gazetesi yazarı Ahmet Çakar da "Aydınus, bu düdüğü çalmak için sadece bir saniye bekleyip durumu izlese ortada tartışılacak bir şey olmayacaktı. Hakem aceleciliği nedeniyle talihsizlik yaşamış oldu" dedi.