BIST 10.159
DOLAR 32,17
EURO 35,08
ALTIN 2.473,94
HABER /  GÜNCEL

Bodrumda lale ve gelincikler açtı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde kış ortasında açan lale ve gelincikler görenleri şaşırttı. Yurdun dört yanı kışla boğuşuyor.

Abone ol

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde kış ortasında açan lale ve gelincikler görenleri şaşırttı. Yurdun dört yanı, geç gelen kışta soğuk ve karla boğuşurken, Bodrum'da kırlarda açan kırmızı ve mor laleler erken baharı müjdeledi

Hava sıcaklığının 17, deniz suyu sıcaklığının 16 derece olduğu Bodrum'da güzel ve güneşli havaların tadını çıkarmak isteyenler, sahillerdeki kafeteryalara akın etti. Yemyeşil çimenlerin üzerinde yürüyüş ve piknik yapmayı tercih edenler ise, ocak sonunda her yanı kaplayan kır çiçekleriyle karşılaşınca neşelendi. Topraktan fışkıran lale, papatya ve gelinciklerle karşılaşan Bodrumlular, geceden yağan kırağının bıraktığı damlalarla bambaşka bir görünüme bürünen kır çiçeklerini heyecanla izledi.

Bodrumlular, ilçede kır çiçeklerinin en erken mart sonlarında açtığını belirtti, lalelerin erken baharı müjdelediğini söyledi, “Yurdun büyük bölümünde kar ve soğuk var.

Bodrum'da ise cenneti yaşıyoruz. Hava çok güzel. Çocuklarımızla kış ortasında lale toplamanın keyfini yaşıyoruz” dedi..