BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.444,80
DÜNYA

Wuhan değil Napoli! Coronavirüs karantinasındaki İtalyanların yaptığına bakın

Avrupa ülkeleri corona virüs nedeniyle ağır bedeller ödüyor. ABD Başkanı'nın çoğu Avrupa ülkesine seyahat kısıtlaması getirmesi de son darbe oldu. Salgından en ağır darbeyi alan ülke İtalya oldu. 60 milyon insan corona virüs karantinasında hayatına devam etmeye çalışıyor ancak İtalyanların günlük yaşamı radikal şekilde değişmiş vaziyette...

İtalya coronavirüs salgınını kontrol altına alabilmek için deyim yerindeyse büyük bir savaşın içerisine girmiş vaziyette. Ülkede, yeni tip corona virüsten ölenlerin sayısı bir günde 196 kişi artarak "bir günde kaydedilen en yüksek ölüm" olarak kayıtlara geçti.

Karantinadaki Napoli'de olay yaratan görüntüler

Karantina altındaki Napoli'den paylaşılan görüntüler sosyal medyada olay yarattı. İnsanlar evlerinin balkonlarına çıkıp hep bir ağızdan ulusal marş ve şarkılar söyleyerek virüs salgınına karşı direnmeye çalışıyor.

İnsanlar evlerinin balkonlarından birbirlerine, 'Virüsü yeneceğiz, hadi balkonlarınıza çıkın, hadi İtalya, hadi Napoli, hepimizi biriz" şekline bağırıyor. Çin anakarasında virüsün sıfır noktası olan Wuhan'da da karantina altına alınan milyonlarca insan birbirlerine destek amacıyla balkonlarından şarkılar ve ulusal marşlar söylüyordu.

Sitene Ekle
Etiketler