BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.470,94
HABER /  GÜNCEL

Vur ihtarı davası rapora kaldı

Tursun'un ölümüne neden olduğu iddia edilen polisin yargılanmasına devam edildi.

Abone ol İzmir'de ''dur'' ihtarına uymadığı gerekçesiyle uyarı ateşi açarak Baran Tursun'un ölümüne neden olduğu iddia edilen polis memurunun yargılanmasına devam edildi.

Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen üçüncü duruşmaya tutuksuz yargılanan ve mahkemeden vareste (muaf) tutulan Oral Emre Atar katılmazken, sanık ve müdahil avukatları hazır bulundu. Baran Tursun'un ailesi de duruşmaya katılmadı.

Müdahil avukatlar, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nadir Arıcan'ın hazırladığı raporu mahkemeye sundu. Avukatlardan Bahattin Özdemir raporun 4, 6 ve 7. maddelerinin dava için önemli olduğunu ve kurşunun sekme sonucu değil, çarpma sonucu Tursun'u öldürdüğünü ileri sürdü. Sanık avukatlarından Tolga Yurdakul, lehte veya aleyhte bu raporun kendileri için geçerli olmadığını, Adli Tıp Kurumundan alınacak raporun kendilerini bağlayacağını ifade etti.

Mahkeme heyeti, Tursun'un Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesindeki tedavi kayıtlarının ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nadir Arıcan'ın hazırladığı 8 Mayıs 2008 tarihli özel bilirkişi raporunun İstanbul 1. İhtisas Adli Tıp Kurumuna gönderilmesine karar verdi.

Duruşma ileri bir tarihe bırakıldı.