BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.470,96
HABER /  DÜNYA

İran ABD ve İsraili suçladı

İran, Lübnan'daki krizden ABD ve İsrail'i sorumlu tuttu.

Abone ol İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni, yaptığı açıklamada, Lübnan'daki ''gergin'' durumdan ''endişe ve üzüntü'' duyduklarını ifade etti.

Lübnan aleyhine bir ''komplo'' planlandığını söyleyen ve buna karşı bütün siyasi grupları uyanık olmaya çağıran Hüseyni, ''Maalesef, bizim daha önceden uyardığımız siyasi fitnenin bir bölümü uygulanmıştır'' dedi.

''ABD ve İsrail'in çaba ve maceracı müdahaleleri bu ülkedeki gerginliğin devamının asıl nedenidir'' ifadesini kullanan Hüseyni, bu durumu ortaya çıkaranların Lübnan'da huzur ve istikrarın sağlanması için çaba göstermeleri gerektiğini kaydetti.

İsrail'in, Hizbullah'a karşı yaptığı 33 günlük savaşta hedeflerine ulaşamadığını kaydeden Hüseyni, ''Bu yüzden intikam için Lübnan'ın bağımsızlığı ve milli birliğini hedef aldılar'' diye konuştu.

''Lübnan'da istikrarın sağlanması ve siyasi grupların anlaşması için ellerinden geleni yaptıklarını, ancak diğer ülkelerin bu destek vermediğini'' iddia eden Hüseyni, Lübnan'da barış ve istikrarın sağlanmasına yönelik çabalarının süreceğini kaydetti.