BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.442,40
HABER /  DÜNYA

Vücudunu 100 bin arı ile kapladı

Arılar konusunda uzmanlaşan profesör, BBC'nin çekimleri için vücudunu 100 bin arı ile kapladı ve...

Abone ol

Arılar konusunda uzmanlaşan 77 yaşındaki emekli Profesör Norman Gary, BBC'nin çekimleri için vücudunu 100 bin arı ile kapladı.

26 yaşında PhD (doktorluk payesi) alan Gary, "Yıllardır, vücudumun arılar tarafından kaplanmasını sağlıyorum. Herkes bana kaç defa arılar tarafından sokulduğumu soruyor. En az 75 bin defa diye tahmin ediyorum" dedi.

Yaptığı gösteriler sırasında, herhangi bir kötü olayın yaşanmaması için her zaman doktorların bulunduğunu belirten Gary, 1994 yılında emekli olduktan sonra "Bal arısı hobisi" adında bir kitap yazdı.

Birçok Hollywood filminde rol aldığını belirten Gary, arılar tarafından ısırılanlar için acının azaltılması için şu tavsiyede bulundu:
"İşin püf noktası, arının iğnesini çıkarmak. Çünkü iğnenin ucu derinin içine girdikten 60 saniye sonra ağrı veren zehir veriyor."

Arıların vücudunu kaplaması için iki yöntem kullandığnı belirten Gary, "Bunlardan birincisi tatlandırılmış şeker solüsyonu. Arıların sarmasını isteğim yere, bu tatlı solüsyon sürüyorum. İkincisi ile kraliçe arı. Kraliçe arıyı istediğim yere bıraktıktan sonra diğer arılar vücudumu sarıyor" diye konuştu.