BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,67
ALTIN 2.529,05
HABER /  GÜNCEL

Vücudundaki yaralar kaşıdıkça kanıyor

Henüz 18 yaşında. Doğuştan 'bülloz' diye bir hastalığa yakalandı. Vücudunda sürekli yaralar çıkıyor, kaşıdıkça kanıyor.

Abone ol

Mardin’in Kızıltepe İlçesi’nde yaşayan 18 yaşındaki Murat Ötünç, doğuştan yakalandığı ’Bülloz’ adlı cilt hastalığının tedavisi için yetkililerden yardım istiyor.

Kızıltepe Koçhisar Mahallesi’nde oturan Murat Ötünç, babasının şoförlük yaptığı için sık sık il dışında olduğunu, ev kadını olan annesinin de kendisiyle uğraşmak zorunda kaldığını söyledi.

Türkiye’deki çeşitli tıp merkezlerinde muayene olduğunu ve çeşitli tedavi yöntemleri uygulanmasına rağmen bir türlü iyileşmediğini kaydeden Ötünç, hastalığı nedeniyle eğitimine 6’ncı sınıftan sonra devam edemediğini belirtti. Sürekli olarak kaşındığı için her tarafı yara ve bere içerisinde kalan Ötünç şöyle dedi: "Doğuştan beri böyleyim. Güneşe çıkamıyorum. Yemek yerken, yatarken ve banyo yaparken çok zorlanıyorum. Yaralarım kabuk tutuyor. Bunlar kanıyor. Çok acı çekiyorum. İyileşmek istiyorum. Pencereden izlediğim yaşıtlarım gibi dışarda koşmak arkadaşlarımla oynamak istiyorum. 18 yaşıma geldim ama sanki bir mahkum gibi ev hapsi yaşıyorum."

YARALARI KANIYOR

Oğlunun tedavisi için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım isteyen anne 35 yaşındaki Sabiha Ötünç de şunları söyledi: "Yaraları kaşıyor ve kanıyor, yatarken zorluk çekiyor. Vücudunda çıkan baloncukları makasla patlatıyorum. Defalarca doktora götürdük, ’tedavisi yok’ diyorlar. Merhem veriyorlar. Merhemleri sürüyoruz ama iyileşmiyor. Başbakanımız’dan yardım istiyorum. İyileştirsin. Avrupa, yabancı devletlere göndersin. İyileşsin ki o da askerliğini yapsın. Oğlumun hastalığından dolayı arkadaşları da yoktur. Yani çok zorluk çekiyorum."