BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Voyagerin yeri başka

Chrysler Grand Voyager, rakiplerinde olmayan ‘Amerikan’ tarzıyla farklı bir yerde duruyor

Abone ol

Uzun ve geniş tavan yapısına sahip otomobil iki parçalı ön farlar, daha büyük ön panjur, yukarı taşınan arka farlarla daha güçlü bir karaktere ve sportif görünüme kavuştu. Ön panjur ve kapı içlerinde bulunan "wings" arması aracı daha özel hale getiriyor. Otomobilin bilinen Avrupalı modellerden farklı bir iç mekanı var; "ağır" görünümden ziyade genişlik ve konfor ön planda. Ön konsol boyutlarına göre sade dizayna sahip. Direksiyondan kumanda edilen otomatik vites kolu da kolay kullanım ve farklı hava katıyor. Stow"n Go sisteminde, koltuklar, zemin üzerine değil, içine katlanıyor.

Bu sayede, koltuklar dik durumdayken, zeminde ekstra 340 litrelik yükleme imkanı sağlanıyor. Astronotların koltuk konforunu artırmak üzere geliştirilmiş süper yüksek yoğunluklu köpük minderli koltuk kullanılan Grand Voyager"da 250 farklı koltuk düzeni oluşturmak mümkün. Oturma düzeni, 30 saniyeden kısa sürede, kafa desteklerinin sökülmesi gerekmeksizin, tek elle yapılan bir işlemle 7 koltuktan 2 koltuğa geçebiliyor. Böylece aracı, ister limuzin, ister aile, isterse yük yükleme versiyonunda kullanabiliyorsunuz.

Otomobilde kullanılan 2,8 litrelik CRD dizel motor, sağladığı 150 beygir güçle yeterli performans sunuyor. Yüksek tork değerleri ise aracın dolu bir halde bile rahatlıkla yol alabilmesine imkan tanıyor. Bu tork aynı zamanda aracın küçük tekne, karavan gibi 1,6 tona kadar olan şeyleri çekebilmesini sağlıyor. Grand Voyager, bu cüsse ve büyük motora rağmen 100 kilometrede ortalama 8,5 litre motorin tüketimine yol açıyor.

Çift bölgeli klima, dört hava yastığı, çekiş kontrol sistemi, elektrikli sürgülü yan kapılar, hız sabitleme, ısıtmalı, hafızalı deri döşeme, 6"lı CD player, pusula, yol bilgisayarı, immobilizer gibi lüks donanımlarla yola çıkan Grand Voyager Stow"n Go, 70 bin Euro fiyata sahip.