BIST 8.753
DOLAR 32,34
EURO 35,18
ALTIN 2.240,39
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Vialand Fatih'in Rüyası'nı getiriyor

Türkiye'nin ilk temalı parkı olan İstanbul Avrupa Yakası Eyüp'te Via Grup tarafından Vialand açıldığı günden yani 26 Mayıs 2013'ten bu yana 200 bin ziyaretçi ağırladı.

Abone ol

Ekim'de Fatih Sultan Mehmed'in İstanbul'u fethini anlatacak bir ünite oluşturan Vialand, 'Fatih'in Rüyası'nı parka taşıyacak. Türkiye'nin ilk tema parkı olarak bilinen ve Gürsoy Grup & Via Properties tarafından İstanbul Eyüp'te hayata geçirilen Vialand, açılışının yapıldığı 26 Mayıs'tan bu yana 200 bin kişiyi ağırladı. 1 milyar 150 milyon TL'lik yatırımla, yaklaşık 100 futbol sahası büyüklüğünde inşa edilen kompleksin içerisinde AVM ve gösteri merkezi de bulunuyor.

Vialand'i inşa ederken dünyadaki diğer parkları yakından incelediklerini söyleyen Via Properties & Gürsoy Grup Ortaklığı Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Döşkaya, "Bu park uluslararası standartlarda tasarlandı. Dünyadaki tüm parkları inceledik. Tüm oyuncakları Avrupa'nın en güvenilir şirketlerinden aldık. İçeride bulunan coaster'ların bir tanesinin fiyatı 12 milyon Euro" dedi.

UÇAK TEKNOLOJİSİ

Her üniteye bir isim verdiklerini anlatan Döşkaya, "İçeride bulunan Adalet Kulesi, dünya alanında en popüler ünitelerden biri. 50 metre yükseklikten, 2.5 saniyede yere düşme etkisi yapıyor ve kişiler 5G kuvvetini hissediyor" dedi.

Projenin kurşun kalemle çizilmeye başlandığı andan itibaren Dünyanın 4. büyük Parkın ekim ayında açılması planlanan ikinci etabında, ziyaretçilerin beğenisine sunulacak Nefeskesen adı verilen hızlı tren de olacak.
3 saniyede 110 km hıza ulaşabilen coaster, CNN International'ın haberine göre dünyanın 4. büyük treni seçildi. Ekim ayı içerisinde yine aynı etapta Fatih'in Rüyası isimli ünitede de Fatih Sultan Mehmed'in İstanbul'u fethi anlatılacak. Vialand Tema Park biletleri, yetişkinler için 55 TL'den, 4-12 yaş arası çocuklar için 44 TL'den satışa sunuluyor.
coaster'ı ekimde geliyor güvenlik konusunda çok hassas davrandıklarını belirten Döşkaya, "Dünyanın en güvenilir oyuncak firmalarıyla çalıştık. ABD'de bulunan ve NAARSO (Uluslararası Eğlence Parkları Güvenlik Ofisi) adını taşıyan kurum bu sektöre yönelik park denetimcileri yetiştiriyor ve eğitiyor. Bizim oyuncaklarımızı aldığımız ANM Group da bu kuruma üye" dedi.
¦ Fransa Euro Disney: 56 Euro
¦ Almanya Europa Park: 34 Euro
¦ Hollanda Efteling Park: 32 Euro
¦ Vialand Tema Park: 22 Euro (55 TL)