BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Veznedar bir anda yokoldu

PTT'nin veznedarı yok oldu. Tabii paralar da... Bakın arkasında nasıl bir not bırakmış?

Abone ol

Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da PTT'nin baş veznedarı 272 bin YTL parayla ortadan kayboldu.

Emniyet'in soruşturmasına göre paranın son 3 ayda peyderpey çekildiği bildirildi. Polis, 25 yılık PTT baş veznedarı Bilal Ç.'yi (43) arıyor.

Edinilen bilgiye göre, 3 çocuk babası Antakya merkez PTT baş veznedarı Bilal Ç., 2 gün önce akşam mesaisinden sonra bir daha iş yerine gelmedi. Sabah mesai arkadaşları iş yerine geldiğinde Bilal Ç.'nin masasında, "Ben arkadaşlarımın açığını kapata kapata bu hale geldim. Tüm arkadaşlarımdan özür diliyorum. Ahirette görüşürüz." notu ile postanenin verdiği kimliği ve zimmetli tabancasını buldu.

Ç.'nin esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolması kafaları karıştırdı. Polis şimdi her yerde Bilal Ç.'yi arıyor.

Yaşanan olayın üzerine Antakya PTT merkez şubesine müfettişler görevlendirildi. Yapılan müfettiş soruşturmasında PTT hesaplarında olması gereken 272 bin YTL'nin hesaplarda gözükmediği ortaya çıktı. Ayrıca müfettişlerin soruşturmasında veznede 400 bin YTL'nin haricinde 3 bin YTL civarında sahte paranın bulunduğu bildirildi.

Veznedarın eşi Fatma Ç., eşinin incelenen hesaplardan çekilen paranın zimmetine geçirdiğine ihtimal dahi vermiyor. Eşinin bir an önce ortaya çıkıp olayı anlatmasını isteyen Fatma Ç., iki gündür gözyaşlarını tutamıyor. Hiçbir yere borçlarının olmadığını dile getiren Fatma Ç., "Eşim ortaya çıkarsa bu parayı kimlerin zimmetine geçirdiği de ortaya çıkar. Eşimin bir an önce bulunmasını ya da ortaya çıkmasını istiyorum." dedi.

Baş veznedar Bilal Ç.'nin bacanağı Muhanmed Urhan ise, Emniyet'te yaptıkları görüşmede kendilerine 272 bin YTL'nin 1 gün içinde hesaplardan çekilmediğini ;yaklaşık son 3 ay içerisinde peyderpey çekildiğini ilettiklerini aktardı.

Emniyet'in soruşturmasındaki bilgilere göre bacanağının suçsuz olduğunu dile getiren Urhan, "PTT vezneleri her akşam sayım yapıldıktan sonra kapanır. Son 3 ay içinde belirli aralıklarla bu paraların hesaplardan çekilmesi düşündürücü. Bacanağımın masaya bıraktığı notta 'Ben arkadaşlarımın açığını kapata kapata bu hale geldim' demesi de bu anlamda onun suçsuz olduğunu gösteriyor. Ancak her şeye rağmen bacanağım ortaya çıktığında gerçekler de gün yüzüne çıkacaktır." ifadelerini kulandı.