BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ferda Paksüt haklı çıktı

Paksütler yemek yerken dinlendiklerini iddia etmişlerdi. Emniyet yemin billah yalanlamıştı. Bakın gerçek ne çıktı?

Abone ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’ün eşinin Ergenekon soruşturması kapsamında dinlendiği kesinleşti...

AK Parti'nin kapatılma davası öncesinde, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt ve eşi Ferda Paksüt 13 Mayıs 2008’de kendilerini takip eden bir araçtan şüphelenmiş ve araçtaki görevlilerle tartışmıştı.

PAKSÜT'LER DİNLENİRKEN ARACI YAKALAMIŞTI

Aracın emniyete ait dinleme aracı ve içindekilerin de polis olduğunu savunan Paksüt çifti, izinsiz olarak dinlendikleri iddia etmişler, Emniyet'ten "sizi dinlemiyorduk, mekandaki başka biri için oradaydık" cevabını almışlardı. Hatta Emniyet yetkilileri Paksüt çiftinin üzerinde çalıştıkları operasyonu bozduğunu bile söylemişti.  

FERDA PAKSÜT YASAL OLARAK DİNLENİYORDU

Çift daha sonra Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
Suç duyurusuyla ilgili soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı Vahdet Polatkan, Ferda Paksüt hakkında Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul mahkemelerince verilmiş yasal dinleme kararı bulunduğunu belirledi. 

'DELİLER YENİDEN DEĞERLENDİRİLSİN'

Savcı Vahdet Polatkan, dinleme yasal yapıldığı için görevliler hakkında kovuşturmaya gerek olmadığına hükmetti. Ancak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bulunmaması gereken yorum ve tespitlere yer verdiği için kararı savcı Polatkan’a iade etti.

Başsavcılık, delillerin yeniden değerlendirilmesini de istedi.