BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Ak Partiyi zıplatacak iddia

CHP milletvekili Canan Arıtman çocuk istismarlarıyla igili öyle bir iddiada bulundu ki Ak Parti Hükümeti yerinden zıplar. Bakın ne dedi?

Abone ol

İNTERNETHABER
Nur Akman

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'ın iddiası yenilir yutulur cinsten değil. Arıtman artan çocuk tacizinin sebebini Ak Parti hükümetinin verdiği güç olduğunu söyledi.

AK PARTİ'DEN SONRA İSTİSMAR ARTTI

Habertürk televizyonunda Balçiçek Pamir'in programına katılan Arıtman'a göre Ak Parti'nin iktidara gelmesinden bu yana çocuklara taciz ve tecavüz olaylarında artış oldu. Arıtman "ben değil istatistikler söylüyor" dedi ve bu artışı Ak Parti hükümetinin kadına bakışının yanlışlığına bağladı.

'9 YAŞINDAKİ KIZLA EVLENİLİR'

Arıtman "Avcılar'da bunlar bir kitap dağıttılar. Orada '9 yaşındaki kız çocuğuyla evlenilebilinir' yazıyordu. Ak Partili vekil Meclis'te bir kitap dağıttı. Kitabın içinde 'kadınlar cehennemliktir, ancak ömür boyu kocalarına itaat ederlerse kurtulabilirler" yazıyordu. Bunlar küçücük çocukların başını bağlıyor. Bu o çocuğa kadın kimliği vermek demek. Eğer çocuklara kadın kimliğine büründürürseniz, taciz, istismar artar."

NİMET ÇUBUKÇU İLGİLENMİYOR

17 aylık çocuğa cinsel istismar davasında Ak Partili Bakan Nimet Çubukçu'yu ilgisizlikle suçlayan Arıtman "Eğer ben onu mektupla göreve davet etmeseydim ilgilenmeyecekti. Benim zorumla ilgilenmek zorunda kaldı. Eğer ilgilenmiş olsaydı, bugün Hüseyin Üzmez olayı yaşanmazdı." dedi.