BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Vetolu profesör rektörlüğe yeniden aday

10. Cumhurbaşkanı Necdet Sezer'den veto yiyen Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper tekrar aday oldu.

Abone ol

Balıkesir Üniversitesi'nde 10 Ekim 2006 tarihinde yapılan rektörlük seçimlerinde en fazla oyu almasına rağmen 10. Cumhurbaşkanı Necdet Sezer'den veto yiyen Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper tekrar aday oldu.

Rektörlük için tekrar adaylığını açıklayan Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Balıkesir Üniversitesi'nin başarı seviyesinini daha da yukarılara taşıyıp, toplumun her kesimine katkı sağlayan bir üniversite hedefiyle yola çıktığını söyledi. Öğretim üyesinden öğrencisine, yöneticisinden hizmetlisine kadar herkesin Balıkesir Üniversitesi ailesinin bir ferdi olmaktan gurur duymasını sağlayacağını anlatan Tunçsiper, göreve gelmesiyle, 26 yıldır neferi olduğu üniversitede demokratik ve paylaşımcı bir anlayışın hakim olacağını belirtti.

Tunçsiper, "Adil, demokratik değerlere, hukukun üstünlüğüne inanan, katılımcılığa önem veren, iletişime ve farklı görüşlere açık, dinamik, değişime ve yeniliklere açık bir idare anlayışıyla çalışacağız. Yerelden evrensele yönetimde etkinliği sağlayacağız" dedi.

Bölgesel ve küresel bir aktör olan Türkiye'de üniversitelerden beklentilerin arttığına işaret eden Tunçsiper, Balıkesir Üniversitesi olarak eğitim ve öğretimde kaliteyi düzeyini artıracaklarını belirtti. 2006 yılında kendisini destekleyip oylarıyla birinci seçen öğretim üyesi arkadaşlarına teşekkür eden Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, 4 yıllık süreçte akademisyen arkadaşlarının yüreklendirmesi sonunda tekrar aday olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Balıkesir Üniversitesi rektörlüğüne 10 Ekim 2006 tarihinde aday olup, 8 aday arasında sandıktan birinci çıkmıştı. Ancak Cumhurbaşkanı Sezer, Tunçsiper'in yerine, ikinci sıradaki Prof. Dr. Şerif Saylan'ı rektör tayin etmişti.