BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İpekyolu deve kervanı Erciş'te

Van Asya İpekyolu Turizm, Ticaret ve Sanayi Fuarı öncesinde oluşturulan deve kervanı, Erciş'e ulaştı.

Abone ol

Van Valiliği, Van Belediyesi, Van Ticaret ve Sanayi Odası tarafından desteklenen ve 20-24 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan Van Asya İpekyolu Turizm, Ticaret ve Sanayi Fuarı öncesinde oluşturulan deve kervanı, Van'ın Erciş ilçesine ulaştı.

Erciş Ticaret ve Sanayi Odası önüne gelen deve kervanını Erciş Kaymakamı Ramazan Fani, Erciş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Arslan, Erciş Ziraat Odası Başkanı Nihat Çelik, kamu kurum amirleri oda ve dernek temsilcileri ile vatandaşlar karşıladı.

Sağanak şeklinde yağan yağmura rağmen deve kervanı katılımcılar eşliğinde Erciş Hükümet Konağı önüne kadar getirildi. Burada bir konuşma yapan Erciş Kaymakamı Ramazan Fani, bu yıl 17. düzenlenen Van Asya Turizm, Ticaret Sanayi Fuarı kapsamında İstanbul'dan yola çıkan deve kervanı Erciş'te görmekten mutlu olduklarını söyledi.

Erciş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Arslan ise yaptığı konuşmada, Van Valiliği, Van Belediyesi, Van Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde hazırlanan ve DAKA tarafından da desteklenen 17. Van Asya İpekyolu Turizm Ticaret Sanayi Fuarı kapsamında İstanbul'dan yola çıkan deve kervanı ilçede görmekten ötürü sevinç duyduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından deve kervanı Van'a hareket ederken, Erciş caddelerinde ilk kez deve gördüklerini belirten vatandaşlar ise, İpek Yolu'nu bildiklerini ancak şimdiye kadar deve görmediklerini, tarihi yol için uygun bir tanıtım gerçekleştirildiğini ifade ettiler.