BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yoksul öğrencilerin hayali gerçek oluyor

Mersin'in merkez ilçesi Akdeniz Belediyesi tarafından, üniversite adaylarına ücretsiz hazırlık kursları verilecek olan 'Eğitim ve Kültür Evi' törenle hizmete girdi.

Abone ol

Akdeniz Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve üniversite adaylarına ücretsiz hazırlık kursları verilecek olan 'Eğitim ve Kültür Evi' törenle hizmete açıldı.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulan 'Eğitim ve Kültür Evi'nin açılışında konuşan Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, belediye başkanlığının en özel ve gurur verici günlerinden birini yaşadığını söyledi.

Eğitim ve Kültür Evi'nin, özellikle eğitimde fırsat eşitsizliği karşısında çaresiz kalan öğrenciler için önemli bir hizmet olduğunun altını çizen Türk, “Herkese, her kesime eşit hizmet götürmek için çalışıyor, sınıfsal bütün ayırımları reddediyoruz. Çocuklarımız için, kendimiz için daha demokratik, barışçıl ve eşit koşulları paylaştığımız bir dünya özlemimizdir. Bunun yolunun eğitimden geçtiğini hepimiz biliyoruz” dedi.

Eğitim sisteminin de kendi içinde sorunlarla boğuştuğunu ve sistemin eşitlikçi olmadığını savunan Türk, "Eğitim sistemimiz, başta ekonomik olmak üzere sınıfsal bir ayrım yaratmaktadır. İşte biz Akdeniz Belediyesi olarak bölgemizde bir ilki gerçekleştirdik. Üniversite hayali kuran fakat maddi koşulları yetersiz öğrencilerimize ücretsiz üniversiteye hazırlık kursları veriyoruz. Eğitimde fırsat eşitliği sağlıyoruz” diye konuştu.

Başkan Türk, önümüzdeki süreçte fiziki olanakları daha da geliştireceklerini belirterek, öğretmen, öğrenci ve derslik sayısını arttıracaklarını, ayrıca kursları, Akdeniz'in farklı mahallelerine taşımayı hedeflediklerini ifade etti. Konuşmaların ardından Eğitim ve Kültür Evi'nin açılışını gerçekleştiren Türk, sınıfları gezerek öğrenci ve öğretmenlerle sohbet etti, başarılar diledi. Öğrencilerle aynı sıralara oturan Türk, sorun yaşayıp yaşamadıklarını, eksikleri veya bir talepleri olup olmadığını sordu.
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde, tamamen ücretsiz olarak hizmet verecek olan Akdeniz Belediyesi Eğitim ve Kültür Evi'nde, alanında uzman 15 öğretmen, üniversite sınavlarına hazırlanan lise 3; lise 4 ve mezun öğrencilere ücretsiz kurs ve etüt verecek.

Merkezde matematik, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya, edebiyat ve felsefe dersleri, konu anlatımlı, soru bankaları ve testlerle işlenecek. Yoğun ilgi gören Eğitim ve Kültür Evi'ne 420 öğrenci kayıt edildi. Üniversite sınavlarına hazırlık müfredatına uygun olarak tüm derslerin verildiği kurslar, 9 derslikte, 14; 16; 20 ve 24 kişilik olarak tasarlanan sınıflarda veriliyor. Öğrencilere, kaynak kitap, dergi ve kırtasiye malzemeleri de ücretsiz olarak sağlanıyor. Eğitim Evi bu hizmetle sınırlı kalmayacak müzik, resim, tiyatro, spor gibi alanlarda özel yeteneği olan gençler için kurs ve rehberlik hizmeti de sağlanacak.

Kurslara talebin artması halinde derslikler ve ders saatleri de arttırılacak olan merkezde, üniversiteye hazırlık kursları yanında SBS, YGS ve LYS sınavlarına hazırlık için adaylara yine ücretsiz kurs verilmesi de planlanıyor.