BIST 10.046
DOLAR 32,51
EURO 34,75
ALTIN 2.413,56
HABER /  GÜNCEL

Vergide 5 puanlık indirim

Devlet Bakanı Şimşek, yüzde 5'lik vergi indirimini ekimde hayata geçireceklerini açıkladı.

Abone ol

Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek Sosyal Güvenlik Reformu'nun yasalaşmasının ardından hükümetin 'İstihdam Paketi' hazırlığı içinde olduğunu söyleyerek, bu kapsamda yüzde 5'lik vergi indirimini de ekim ayında hayata geçireceklerini açıkladı.

Adana'da işadamlarına seslenen Şimşek Türkiye'nin OECD ülkeleri arasında rekabet gücü en fazla artan ülke olduğunu belirterek 'Bu istikrar süreci böyle devam ettiği takdirde Türkiye, 2050'de İtalya, Kanada ve Kore'yi geçecek' diye konuştu. Şimşek, bugün Türkiye'nin en önemli sorunlarından birinin istihdam olduğunu, bunu da istihdam paketiyle çözüme kavuşturacaklarını vurguladı.

YÜK AZALIYOR

Şimşek 'İstihdam üzerindeki idari yükleri aşağı çekeceğiz. Nedir bu yükler işte sizin bildiğiniz yükler. 9 işçi çalıştırıyorsunuz, 50'yi geçer geçmez bir takım zorunlu istihdamlar var. Diğer bazı yükümlülükler var. Onların bir kısmını hazine üstüne alacak, özürlüler primi gibi. Diğerlerini de kökünden kaldırıyoruz. Doktora ihtiyacınız varsa hizmet alırsınız, avukata ihtiyacınız varsa hizmet alırsınız. Bu birinci ayağı. Yine istihdam üzerindeki mali yükleri azaltacağız. Çünkü Türkiye'de maalesef geçmişte vergileri yüksek tutmuşuz. Bunu da indireceğiz ve 5 puanlık indirimi ekimden geçerli olmak üzere hayata geçireceğiz' dedi.