BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

15 bin bavul kayboldu

Heathrow havaalanının, geçen perşembe Kraliçe Elizabeth'in katıldığı törenle açılan yeni terminalinde kaos sürüyor.

Abone ol

British Airways'in (BA) imajını "yerle bir ettiği" yorumları yapılan 5 numaralı terminalde özellikle bagaj işlemlerinin gereğince yapılamadığı ve 15 bin bavulun "kayıp" olduğu belirtiliyor.

Terminalin işletmesini üstlenen BA'in sözcüsü, kayıp bagajların bulunup sahiplerine ulaştırılmasının bir hafta alacağını belirtti.

67 UÇUŞ İPTAL EDİLDİ

Havaalanındaki hizmetin yetersizliği yüzünden iptal edilen uçak seferlerinin sayısı da her geçen gün artıyor. Dün 330 uçağın kalkması gereken Heathrow havaalanı 5. terminalinde 67 uçuşun iptal edildiği bildirildi.

4.3 milyar sterline mal olan yeni terminalde açılıştan bu yana büyük çoğunluğu da bagaj işlemlerindeki aksamalardan dolayı iptal edilen sefer sayısının 200'ü bulduğu bildirildi.

BA'in kayıp bagajların yolculara ulaştırılması için mümkün olan en kısa yolu kullanacağı, bir sonraki uçakla göndermenin mümkün olmaması halinde bagajların sahiplerine gemi, kurye gibi yollarla ulaştırılmasına çalışılacağı bildirildi.

24 BİN YOLCU ETKİLENDİ

Heathrow havaalanında 5 numaralı terminalin hizmete girdiği perşembe gününden bu yana seferlerin iptal edilmesinden etkilenen yolcu sayısının da 24 bin olduğu açıklandı.

Bu arada yolcularına karşı taahhütlerini yerine getirmeyen ve tazminat ödemelerinde Avrupa'da uygulanan uluslararası kuralları uygulamamak için yolcuları yanılttığı öne sürülen BA'in bundan dolayı yolcu başına 5 bin sterline varan cezalar ödemesinin de söz konusu olduğu belirtildi.