BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

'Venezuela'daki elektrik kesintisi sabotaj'

Venezuela Cumhurbaşkanı, Pazartesi günü başkent Caracas'ta ve diğer bazı kentlerde yaşanan geniş kapsamlı elektrik kesintisinin "sağcı" sabotörler tarafından yapıldığına dair ellerinde kanıt bulunduğunu söyledi.

Abone ol

Venezuela Cumhurbaşkanı, Pazartesi günü başkent Caracas'ta ve diğer bazı kentlerde yaşanan geniş kapsamlı elektrik kesintisinin "sağcı" sabotörler tarafından yapıldığına dair ellerinde kanıt bulunduğunu söyledi.

Devlet televizyonunda konuşan Nicolas Maduro, kesik bir kablo fotoğrafı gösterdi.

Maduro, bu hafta sonu yapılacak yerel seçimler öncesinde sabotörlerin ülkeyi istikrarsızlığa sürüklemeyi amaçladığını vurguladı.

Elktrik kesintisi nedeniyle Caracas metrosu durmuş, ofis ve dükkanlarda kalan kişilerin dışarı çıkarılması gerekmişti.

Muhalifler, kesintiyi yetersiz bakım ve onarım çalışmalarına bağladı.

Kesintiler sabotaj mı?

Venezuela'nın iç kesimlerinde elektrik kesintisi sık rastlanan bir olay olmakla beraber başkent bu kesintilerden fazla etkilenmiyordu.

Maduro televizyon konuşmasında, "bu tür sağcı faşist saldırılarla her zaman karşılaşıyoruz" dedi.

Maduro, "Bir olağanüstü hal kararnamesi çıkarmamı ve seçimleri ertelememi beklediler. Bu saldırıyı gerçekleştirerek Venezuela'yı 24-48 saat elektriksiz bırakanlar bu yolla halkın devrimden vazgeçeceğini sandılar." diye devam etti.

Maduro bugün daha geniş bir açıklama yapma sözü verdi.

Pazartesi akşam 20.00'de başlayan elektrik kesintisi sırasında Maduro televizyondan halka sesleniyordu.

Kesinti, ayrı jeneratörlerin kullanıldığı petrol rafinerilerini etkilemedi.

Muhalefet, Maduro ve önceli Hugo Chavez hükümetinin artan elektrik talebine cevap vermede başarısız olduğunu, dikkatleri bu konudan uzaklaştırmak içinse komplo teorilerine başvurduklarını ifade etti.

Muhabirler, başkent Caracas'ın karanlığa gömüldüğü anlarda insanların protesto amacıyla tabak ve tencerelere vurarak ses çıkardığını söylüyor.

Geçen ay Venezuela meclisi Maduro'ya bir yıl boyunca kararname ile yönetme yetkisi vermişti. Yerel seçimler Pazar günü yapılacak.