BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Veli Küçükün kızı konuştu

Oğuz Yorulmaz'ın annesi Nurhan Yorulmaz dün şok iddialarla gündemi sarstı. Bugün Mehmet Ağar ve Küçük'ün kızı iddialara yanıt verdi.

Abone ol

İNTERNETHABER / Bahar GİRTİ

Susurluk sanığı Özel Timci Oğuz Yorulmaz'ın annesi Nurhan Yorulmaz'ın Uğur Dündar'la Star Ana Haber'e yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düştü. Anne Yorulmaz'ın iddiaları başkent Ankara'yı da karıştırdı.

Anne Yorulmaz, Ergenekon davasından tutuklu Emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ü de suçlamıştı ve dünkü verdiği röportaj da "Veli Küçük Paşa bunların başı" demişti.

DEVLET ADINA CİNAYET

Nurhan Yorulmaz'ın iddiasına göre üç yıl önce bir barda çıkan kavgada öldürülen oğlu, 1996 yılında Tansu Çiller'in başbakanlığı döneminde kurulan anti-terör örgütü içindeydi ve Özel Harekatçı Yorulmaz o dönem örgüt içindeki arkadaşlarıyla birlikte devlet adına çok sayıda cinayet işledi. Öldürülenler PKK terör örgütüne destek veren işadamlarıydı.

MEHMET AĞAR'DAN HAKKIMI ARA

Oğlunun kullanıldıktan sonra kirli bir mendil gibi kullanılıp atıldığını söyleyen anne Yorulmaz, Mehmet Ağar'ı da suçlamıştı. Oğlunun ölmeden önce, "Anne bana bir şey olursa Mehmet Ağar'dan git, hakkımı ara dediğini" öne sürdü. Bunun üzerine Mehmet Ağar'a giden anne Yorulmaz, "Ağar'dan hiç bir şey göremedim. Başsağlığı bile dilemedi bana" dedi.

Yorulmaz, oğlunun ölümünden üç ay sonra ziyarete gittiği Mehmet Ağar'la görüşmesini şöyle anlattı;

"Benimle beraber odasına bir sürü insan aldı. Ben onların yanında nasıl konuşayım? Sizin oğlunuz 'Memur gibi yaşamadı' dedi. Ben de 'Oğlumu bu hallere siz getirdiniz' dedim. Bunun üzerine hemen lafı değiştirdi, başka şeyler konuşmaya başladı, odadakiler duymasın diye.  Bunlar sürüklediler benim oğlumu, memuriyetten karşıma çete çıkarttılar. Benim torunuma sahip çıksalardı. Başka bir şey istemiyorum ben. Bizim hayatımızı mahfettiler. Ben onları Allah'a havale ediyorum. Çok seviniyorum, şimdi bu Ergenekon çıktı. Birer birer hepsi de temizlenir inşallah."

AĞAR: İDDİALAR GERÇEK DIŞI

Dönemin Adalet ve İçişleri Bakanı Mehmet Ağar iddiaların tamamıyla gerçek dışı olduğunu, Nurhan Yorulmaz'ı muhattap kabul etmesinin mümkün olmadığını söyledi. Ağar, elinde belgesi olanın yargıya başvurabileceğini iletti.

BABAM OĞUZ YORULMAZ'I TANIMAZ

Emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün kızı Zeynep Küçük'ün iddialara yanıtı ise şöyle; "Babam Oğuz Yorulmaz'ı hiç tanımamıştır. İddialar tamamen gerçek dışıdır. Oğuz Yorulmaz adi bi cinayet sonucunda öldürülmüştür ve yargı gerekeni yapmıştır. Ayrıca babamın Kocaeli bölgesinde Jandarma Komutanlığı yaptığı dönemde faili meçhul hiç bir cinayet işlenmemiştir. Babamın Susurluk Çetesi olarak bilinen örgütle de bir bağlantısı yoktur."