BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,85
ALTIN 2.388,44
HABER /  GÜNCEL

Veli Küçük Erdoğanı izlemiş

Ergenekon'a dair şaşırtıcı belge Veli Küçük'ün evinden çıktı. Belge Başbakan Erdoğan'a dair. Adım adım izlemenin kanıtı.

Abone ol Veli Küçük’ün evinde yapılan aramada, Haseki Hastanesi’nde çalışan bir doktorun, 2002’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığı muayene sonrası verdiği sağlık raporu da ele geçirildi .

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlık durumunu çok yakından takip ettiği, Erdoğan’ın sağlık durumuyla ilgili belge ve bilgileri özel arşivinde tuttuğu ortaya çıktı.

Polis’in Küçük’ün evinde yaptığı aramada Başbakan Erdoğan’ın 21 Ekim 2002’de almış olduğu sağlık raporu da bulundu. Sağlık raporu ve ilgili belgeler Ergenekon iddianamesinin 441 klasörden oluşan delil ve ekler kısmında yer aldı.

Doktor eve geldi

Kanal D’nin haberine göre, 3 Kasım seçimlerinden önce 21 Ekim 2002 tarihinde rahatsızlanan Tayyip Erdoğan, 20 yıldır tanıdığı Haseki Hastanesi’nin İç Hastalıkları Klinik Şef Yardımcısı Hikmet Feyizoğlu isimli doktoru evine çağırarak muayene oldu.

Doktor, Erdoğan’a 5 günlük rapor verirken bir de reçete düzenleyerek Erdoğan’ın kullanması gereken ilaçları yazdı. Doktor ayrıca Erdoğan’ın muayanesini evde yapmasına rağmen hastanenin muayene defterine de kaydetti.

Deliller klasöründe...

İstanbul İlk Sağlık Müdürlüğü ise birkaç gün sonra doktor hakkında soruşturma başlatarak Erdoğan’ın evine neden gittiğini ve raporu neden verdiğini sordu.

Rapor ve reçetelerin fotokopisini istedi. Polis, Veli Küçük’ün evinde yaptığı arama sonucunda, Erdoğan hakkındaki raporu ve raporu hazırlayan doktor hakkındaki soruşturmayla ilgili yazışmaları ele geçirdi.

Belgeler davanın deliller klasöründe yer aldı. Mahkemede Küçük’e o dönem henüz başbakan olmayan Erdoğan’ın sağlık durumuyla neden bu kadar yakından ilgilendiğinin de sorulması bekleniyor.