BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,78
ALTIN 2.445,21
HABER /  POLİTİKA

Vekilliği kıl payı kaçırdı

AK Parti'den aday oldu. İki seçimde de hüsrana uğruyor...

Abone ol

AK Parti Manisa 6. sıra milletvekili adayı olarak 22 Temmuz seçimlerine katılan Bahadır Yenişehirlioğlu, 1995 seçimlerinin ardından bu yıl da milletvekilliğini "kıl payı" kaçırmanın üzüntüsünü yaşıyor.

Yenişehirlioğlu 1995 seçimlerinde 81 oy farkla kaçırdığı milletvekilliği için 22 Temmuz seçimlerinde bir kez daha şansını denemiş, partisinin 6 milletvekili çıkardığı haberleri üzerine omuzlar üzerinde parti binasına kadar taşınmış, ancak tam teşekkür konuşması sırasında AK Partinin milletvekili sayısının 5’te kaldığını öğrenmişti.

Yaşadıklarını anlatan Yenişehirlioğlu, "Milletvekili seçildim diye evimin önünden parti binasına kadar uzanan 30 metrelik yolda omuzlarda taşınarak masa üstüne çıkarıldım. Parti binası önünde Akhisarlılara teşekkür konuşmamı yaptım. Konuşmam bittiğinde ise vekilliği yine kaybettiğimi öğrendim" dedi.

1995 seçimlerinde de TBMM Başkanı Bülent Arınç’tan sonraki sırada yeraldığını ve sadece 81 oy ile milletvekilliğini kaybettiğini, 22 Temmuz seçimlerinde tecrübesinin etkisiyle kesin sonuçlar alınmadan evden çıkmamaya karar verdiğini ifade eden Yenişehirlioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Son ana kadar evde idim. Seçim gecesi yüzde 99 netice belli olunca, partili arkadaşlarım tarafından evimden alındım. Sokağının başından itibaren, orası 30 metre kadar kısa bir yoldur, o yolda omuzlar üzerinde tezahüratlarla milletvekili olarak karşılandım. Tarif edilmez bir duygu, inanılmaz bir coşku ve heyecan. Çok çalışmış ve çok mücadele etmiş, bunun neticesinde de sonuç almıştık. Partinin önünde masaları kurmuşlar, masanın üzerine çıktım ve Akhisarlılara ve partili arkadaşlarımıza yönelik 2-3 dakikalık kısa bir teşekkür konuşması yaptım. Konuşmam bitmek üzere iken, bir arkadaşım, ’Manisa’da AK Parti 5, MHP 3, CHP 2’ dedi. Ben de konuşmamı kısa kesmek zorunda kaldım. Konuşmamı bitirip masadan indiğim andan itibaren milletvekili değildim. Yani bir sokaklık yol boyunca milletvekilliğini yaşadım."