BIST 10.106
DOLAR 32,28
EURO 34,89
ALTIN 2.432,66
HABER /  GÜNCEL

Ulusal Sazan balığı tutma yarışı

KAMADER, Sazan Balığı Tutma Yarışması düzenliyor. Etkinlik ulusal bazda yapılıyor

Abone ol

Kısa adı KAMADER olan, Kocaeli Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği, Türkiye’de bir ilke imza atarak “I. Ulusal Sazan Balığı Tutma Yarışması” düzenliyor.

4-5 Ağustos2007 tarihleri arasında 2 gün sürecek olan Sazan Tutma Yarışması, Kocaeli Derince İlçesi İshakçılar Köyü Tahtalı Göletinde yapılacak. Yarışmaya 2 kişiden oluşacak ekipler halinde katılım sağlanacak ve 2 kg’dan az olan sazan balıkları değerlendirmeye alınmayacak.
Yarışmaya katılım için kayıtlar 2 Ağustos Perşembe günü sona erecek.

KAMADER Başkanı Engin Uztürk, Sazan Tutma Yarışmasının Türkiye’de ilk defa ulusal düzeyde düzenleneceğini ve 1380 Sayılı su ürünleri kanunu, su ürünleri yönetmeliği ve 37/2 numaralı amatör (sportif) su ürünleri avcılığını düzenleyen sirküler hükümlerinin uygulanacağını belirterek “Bu yarışma, sportif balıkçılığını kamuoyuna tanıtmak, amatörlük ruhunu geliştirmek, çevreye ve yaban hayatına karşı sorumlu bir şekilde yürürlükteki kanun tüzük ve yönetmenliklere uyulmasını sağlamak, yarışma heyecanı ile amatör olta balıkçılarını bir araya getirerek, onları kaynaştırmak, yarışma kültürü, paylaşım ve yardımlaşma anlayışını geliştirmek amacıyla düzenlenecektir.” Dedi.

KAMADER Başkanı Uztürk, son olarak Türkiye’de çok önemli sazan ustalarının olduğunu kaydederek “Bu arkadaşlarımızı yarışmamıza davet ediyoruz.” Dedi.

Dereceye giren yarışmacılara çeşitli ödüllerin verileceği yarışmayla ilgili www.kamader.org.tr web adresinden, kamader@gmail.com,ve info@kamader.org.tr mail adresleri ile 0533 955 08 18 - 0262 324 02 68 nolu telefon numaralarından bilgi alabilecekler. (Metin GİRGİN)