BIST 9.570
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.488,02
HABER /  SAĞLIK

Vekillerin sigara karnesi

AK Parti Muğla Milletvekili Orhan Seyfi Terzibaşıoğlu mecliste sigara araştırması yaptı.

Abone ol

AK Parti Muğla Milletvekili Orhan Seyfi Terzibaşıoğlu, TBMM'de yaptığı araştırmada, sigara kullanan ve kullanmayan milletvekillerini belirledi. Terzibaşıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milletvekillerinin her birine ulaşarak, sigara içip içmediklerini tespit ettiğini söyledi.
   
145 milletvekilinin sigara içtiğini kaydeden Terzibaşıoğlu, bunun üzücü bir durum olduğunu, iktidar ve anamuhalefet parti liderlerinin sigara içmemesini ise sevindirici bulduğunu ifade etti.

Sigaranın uyuşturucu maddelerden daha zararlı olduğunu ifade eden Terzibaşıoğlu, ''İnsanlar kendi paralarıyla yavaş yavaş öldürülüyor. Dünyada her 6 saniyede bir kişi sigara tüketimi nedeniyle ölüyor. Bunun önlenmesi veya en aza indirilmesi eğitimle mümkün. Çocukların ve
gençlerin en fazla imrendiği siyasetçiler, doktorlar, öğretmenler ve sporcular sigara içmemelidir. Çocuklara iyi örnek olunmalıdır'' diye konuştu.
   
MİLLETVEKİLLERİNİN ÜÇTE BİRİ SİGARA İÇİYOR
   
AK Parti'li Terzibaşıoğlu, 22. Dönem milletvekillerinin 401'inin sigara kullanmadığı, 145 milletvekilinin ise sigara kullandığı tespit ettiğini, bunun Meclis'teki milletvekillerinin üçte birinin sigara içtiği anlamına geldiğini belirtti.

Araştırmaya göre, AK Parti'li 357 milletvekilinden 74'ünün sigara içtiğini, 283 milletvekilinin sigara içmediği tespit edildi. CHP'li 154 milletvekilinden 57'si sigara kullanırken, 97'si kullanmıyor.
 
Anavatan Partisi'nin 22 milletvekilinin yarısı sigara
kullanmazken, 4'er milletvekili bulunan DYP ve SHP'de 3'er milletvekili sigara kullanmıyor. HYP'nin tek milletvekilinin sigara kullandığı parlamentodaki 4
bağımsız milletvekili ise sigara içmiyor.