BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Kiliste kalpazanlara darbe

Kilis'te düzenlenen operasyonda, metal 1 YTL basıp piyasaya süren 3 kişi kıskıvrak yakalandı!

Abone ol

Kilis Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uzun süredir takip ettikleri M.Ali Yedilioğlu adlı şahsı izlemeye aldı.

Kilis polisinin isteği üzerine M.Ali Yedilioğlu idaresindeki 34 V 3088 plakalı aracı, İstanbul'dan Kilis'e gelişi sırasında tüm İl ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri takip etti. Kilis'te Aşit Mahallesi'nde durdurulan araçta yapılan aramada 6 adet işlenmemiş klişe, 36 bin 720 adet sarı pul, 29 bin 190 adet dış halka ele geçirildi. Ayrıca M. Ali Yedilioğlu'nun evinde 7.65 mm çapında ruhsatsız tabancayla bu tabancaya ait mermi ele geçirildi. Soruşturmayı sürdüren polis, olayla ilgili Hasan Kopan ve Şelçuk Dilber adlı şahısları da gözaltına aldı.

Emniyet Müdürü Atalay Sönmez, Kilis polisinin adli makamlardan aldığı izinle teknik takip yaptığını belirterek, "Sahte 1 YTL basıp piyasaya süren şahısları belirledik. Bu şahsı İstanbul'dan Kilis'e kadar yol güzergahında o ilin emniyet birimleri izledi. Kilis il sınırına girdikten sonra bir mahallede araç ve şahıs ile sahte 1 YTL basımında kullanılan malzemeleri gece 24.00 sularında ele geçirdik. Ekiplerimiz sabaha kadar operasyonlarını bir yandan sürdürürken bir yandan da yakalanan malzemelerin sayımını yaptı. Ülkenin ekonomisini çökertmeye kimsenin gücü yetmez. Sahte para basanları, akıllarını başlarına almaya davet ediyorum. Bu işle uğraşanlarla polis mücadele etmeye devam edecek güçtedir. Kanunsuzluğa meydan vermeye hiçbir zaman niyetimiz yok. Operasyonlarımız devam edecek. Emeği geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerindeki arkadaşlara huzurunuzda teşekkür ediyorum" dedi.

Zanlıların, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edileceği bildirildi.