BIST 9.973
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.427,33
HABER /  GÜNCEL

Başkan muhabiri tekme-tokat dövdü

Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, belediyeyi zarara uğrattığı için yetkilerinin elinden alınmasının intikamını olayı haber yapan Zaman muhabirlerinden çıkardı.

Abone ol

Isparta  Belediye Başkanı Hasan Balaman, belediyeyi zarara uğrattığı için yetkilerinin elinden alınmasının intikamını, olayı haber yapan Zaman Gazetesi muhabirlerinden almaya kalktı.

Balaman, iki koruması ile birlikte, makamına çağırdığı gazetemizin Isparta temsilcisi Arif Bayram Taş ile muhabirimiz Mustafa Altıntaş'a ınsanlık dışı bir müamelede bulundu. Makamında Türk misafirperverliğine ve Belediye Başkanlığı makamına yakışmayan davranışlar sergileyen Hasan Balaban, iki koruması ile birlikte Arif Bayram Taş ile muhabirimizi hastanelik edinceye kadar tekme tokat dövdü. Muhabirimiz Mustafa Altuntaş'ın aldığı yumruk darbeleri ile kaburgalarının kırıldığı belirlendi.

Isparta Belediye Meclisi'nin, belediyeyi zarara uğrattığı gerekçesiyle yetkilerini elinden almasının gazetede haber yapılmasına sinirlenen Isparta Belediye Başkanı Balaman, randevu vererek makamına çağırdığı temsilcimiz Arif Bayram Taş ile muhabirimiz Altuntaş'ı tartaklayarak küfürler yağdırdı. bir anda neye uğradığını şaşırarak Başkan'ın yumruklarına hedef olan Mustafa Altıntaş olay sonrası hastaneye kaldırıldı. Altıntaş'a iş göremez' raporu verilirken, olayı AK Parti İl Başkanı Abdullah Gülcemal'in de birebir yaşadığı belirtildi. Gülcemal, yaşananların çok çirkin olduğunu söyledi. Isparta Gazeteciler Cemiyeti de Belediye Başkanı'nın muhabirimize yönelik saldırısını kınadı.

Her şey son Belediye Meclis toplantısında Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın yetim hakkı yediği, Isparta'nın mallarını peşkeş çektiği ve belediyeyi zarara uğrattığı gerekçesiyle bütün yetkilerinin elinden alınmasıyla başladı. Alınan karar üzerine Başkan Balaman, dahil bütün taraflarla görüşen muhabirimiz Mustafa Altıntaş'ın yazdığı haber önceki gün gün gazetenin 6. sayfasında 'AK Partili başkanın yetkileri elinden alındı' başlığıyla yayınlandı. Ancak haberin yayınlanmasını hazmedemeyen Belediye Başkanı Balaman, ilde terör estirmeye başladı. Önce temsilcimiz Arif Bayram Taş'ı telefonla arayıp 'Siz nasıl böyle bir haber yazarsınız' diyerek tehdit eden Başkan Balaman, ardından haberle ilgili açıklama yapmak için bir gün sonrasına randevu verdi. Randevu günü Başkan'ın makamına gelen temsilcimiz Arif Bayram Taş ve muhabirimiz Mustafa Altıntaş, özel kalemde 2 dakika bekletildikten sonra makama alandı. Temsilci ve muhabirimiz odaya girer girmez yerinden fırlayan Başkan Balaman, 'siz nasıl böyle bir haberi yayınlarsınız' tehditleri arasında muhabirimizi yumruklamaya başladı. Balaman, ardından korumalarını da çağırarak 'vurun' talimatı verdi. Araya birilerinin girmesiyle olay yerinden uzaklaştırılan muhabirimizden sonra hızını alamayan dayakçı Başkan, bu kez temsilcimiz Arif Bayram Taş'a saldırdı. Küfürler yağdırarak onu da darp eden Balaman ve korumaları, güçlükle sakinleştirildi.

Yaşanan çirkin saldırının ardından yüzü gözü moraran Mustafa Altıntaş, hastaneye kaldırıldı. Altıntaş'a '3 gün iş göremez' raporu verildi. Olayın nasıl geliştiğini anlayamadığını söyleyen Altıntaş, "Ne olduğunu anlayamadık. Odaya girer girmez Başkan Balaman ve korumaları bizlere saldırmaya başladı." dedi.

Balaman ve korumalarının yumruklarına maruz kalan temsilcimiz Arif Bayram Taş ise şunları söyledi; "Haber bir çok gazetede yayınlandı ancak bizimki Türkiye geneli çıktığı için sorun oldu. Başkan öğle saatlerinde beni aradı ve tehdit etti. Ardından akşam bir daha aradı ve 'Yarın sabah bekliyorum. Haberle ilgili açıklama yapacağım' dedi. Biz de verilen saatte makamına geldik. Ne bilelim böyle karşılayacağını."

AK Parti Isparta İl Başkanı Abdullah Gülcemal de olayı birebir yaşayanlardan. Olayın vuku buluş şeklini doğrulayan Gülcemal, yaşananların hiç hoş olmadığını söyledi. Balaman'ın hisleriyle hareket ettiğini aktaran Gülcemal, "Yapılan bu hareket makama yakışmadı. Sanırım haber çıktıktan sonra kendisini bir kaç kişi aradığı için Başkan Balaman'ın da sinirleri gerilmişti. Misafir konumundaki insanlara bu şekilde davranılması doğru değil. Kendisi de yanlış yaptığının mutlaka farkındadır." şeklinde konuştu.

Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tarkan Çetin, saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi. Başkan Balaman'ın aleyhinde yazan bütün gazetecileri tehdit ettiği bilgisini veren Çetin, "Başkan, bir haberden sonra beni arayıp telefonda küfürler yağdırdı. Etmediği küfür kalmadı. Beni yakaladığı yerde adamlarına dövdüreceğini söyledi. Hepsinin ses kaydı var. Daha önce de söylediklerini yazan üç arkadaşımızı 'neden yazdınız' diyerek makamından küfrederek kovdu. Olayı şiddetle kınıyoruz. Isparta tarihinde böyle bir siyasi şimdiye kadar görülmedi." şeklinde konuştu.

Mehmet Emin Bilgiç, yaşanan olayı hiç bir şekilde tasvip etmelerinin söz konusu olmadığını belirterek, olayı şiddetle kınadığını söyledi. Kendisinin görüşünü almak için verilen randevuya gelen gazeteciye korumalarla birlikte saldırılmasının üzüntü verici olduğunu anlatan Bilgiç, "Böyle bir davranışı düşmanınız olsa yapamazsınız. Kaldı ki, Zaman, yayınlarında son derece yapıcı ve dengeli olup makamın yıpratılmaması için çalışan bir gazetedir. Olayın tasvip edilmesi mümkün değildir. Eğer haberle ilgili bir yanlışlık varsa, bunu düzeltmenin yolu açıklama yapmaktır, dayak atmak değil. Dayakla nereye kadar gideceksiniz? Bu çaresizlerin başvuracağı bir yöntemdir. Bu olay AK Parti'ye yakışmadı." Dedi.

Kaynak: Zaman