BIST 10.254
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.394,06
HABER /  POLİTİKA

Vekiller tuvalete gidemiyor

Şemdinli’de Komisyonu üyeleri, alınan yoğun güvenlik önlemlerinden bunaldı.

Abone ol

Şemdinli’de yaşanan bombalama olaylarını incelemek üzere bölgede bulunan TBMM Araştırma Komisyonu üyeleri, yoğun güvenlik önlemlerinden bunaldı.
Heyetteki 8 milletvekili için birer yakın koruma veren ve inceleme yapılan yerlerde her türlü güvenlik ayrıntısını düşünen emniyet yetkilileri, zaman zaman milletvekillerinin sitemiyle karşılaştı. AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, "Tuvalete bile yalnız gidemiyoruz." diyerek güvenlik önlemlerine çarpıcı bir örnek verdi. Önceki gün Hakkari’de, dün de Yüksekova’da bulunan heyet için özellikle dün Diyarbakır’da yaşanan olaylar sonrasında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Helikopterle Yüksekova’ya geçen heyet, kaymakamlık binasında bazı bombalama olaylarında mağdur olan vatandaşların bilgisine başvurdu. Yüksekova girişi ve kent içinde etten duvar ören polis, gazetecileri kaymakamlık binasının bahçesine bile x-ray cihazından geçirdikten sonra aldı. Kaymakamlığın önündeki ana cadde de görüşmeler boyunca trafiğe kapandı. Özel Harekat timleri, panzerlerle caddelerde nöbet tuttu. Hüsrev Kutlu, Hakkari sokaklarında korumalar sebebiyle gezmekte zorlandıklarını söyledi. “Yolumu değiştirdim, şaşırtma yaptım; ama yine de korumaları atlatamadım.” diyen Kutlu, “Tuvalete bile yalnız gidemiyoruz.” şeklinde espri yaptı.

Vekiller cep telefonu kullanamadı

Komisyon üyeleri, ziyaretin üçüncü gününde Yüksekova’da incelemelerde bulundu. Ancak üyeler burada ilginç bir olumsuzlukla karşılaştı. Yüksekova’da cep telefonları ve internet ağı devre dışı bırakıldı. Vekillerden habersiz yapılan uygulamada, cep telefonu sinyali ile bombalama eylemlerine karşı önlem alındığı öğrenildi. Aynı şekilde kırsalda yapılan bazı operasyonlar sırasında da cep telefonu hatlarının kesildiği belirtildi. Bu arada, vekillerin tepkisini çekmemesi için Hakkari’deki otelde Roj TV yayınları engellenirken, Yüksekova’da kalınan oteldeki TV’lerin ilk kanallarında Roj TV başta olmak üzere yurtdışından yayın yapan 3 ayrı Kürtçe televizyonun bulunduğu öğrenildi.

Haber: Habip Güler
Kaynak: