BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,06
ALTIN 2.470,98
HABER /  GÜNCEL

Vekiller neden ölüm orucuna yatmıyor?

Bingöl’de canlı bomba saldırısı sonucu şehit düşen vatandaşlar için olayın yaşandığı Genç Caddesi'nde anma töreni düzenlendi.

Abone ol

Törende konuşan BİŞHAK Başkanı Ziya Sözen, ‘’Milletvekillerinin ölüm orucuna yattığını gördünüz mü?’’ dedi.

Bingöl Şehit Aileleri Gaziler ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK)’nin düzenlemiş olduğu törene Şehit Hatice Belgin’in eşi Kadri Belgin, çocukları İbrahim ve Ceylan Belgin, siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri ve gazilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Öncelikle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan BİŞHAK Başkanı Ziya Sözen, ‘’29.10.2011 tarihinde en acı olay şu an bulunduğumuz yerde yaşandı. O gün kana susamış, PKK terör örgütü mensubu, sivil vatandaşlarımızı hedef almıştı. Olayın olduğu yerde, çocukları için alışveriş yapan analar, babalar ve halkımız vardı. Kendini hiç düşünmeden geçmişini, atasını düşünmeden hunharca patlatan örgüt mensubu, Hatice Belgin’in, Veysel Belgin’in ve Mehmet Cubuk’un şehit olmasına, 20 vatandaşımızın da yaralanmasına sebep olmuştur. İşte biz bugün burada bir yıl önce hunharca şehit edilen vatandaşlarımızı anmak, onları unutmadığımızı, unutturmayacağımızı bir kez daha haykırmak, ailelerin acılarını paylaşmak üzere bulunmaktayız.’’ dedi.

Bingöl’ün BDP ile anıldığını ifade eden Sözen, ‘’Bunlar sözde gelip ölüm orucuna destek veriyorlar. Değerli vatandaşlar, sizlere bir gerçeği işaret etmek istiyorum. Siz hiç milletvekilinin, çocuklarının dağa gittiğini duydunuz mu? Ya da milletvekillerinin ölüm orucuna yattığını gördünüz mü? Ya da siz hiç bölücü başının ailesinin, ölüm orucuna yattığını gördünüz mü? Ne yapıyorlar onlar, vur patlasın çal oynasın, bu güzel yemek senin, bu güzel kahve benim, Türkiye’nin nimetlerinden yararlanıyor. Cahil, kandırılmış, fakir fukaranın çocuklarını kullanarak, ölüm oruçlarına yolluyorlar. Onun için bunlar, birer oyundur. Bizler bu oyuna gelmemeliyiz.’’ ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar bu vatan toprakları için canlarını veren bütün şehitleri rahmetle, minnetle şükranla andıklarını ifade eden Sözen sözlerini şöyle tamamladı: ‘’Bu ülke için çarpışırken çeşitli uzuvlarını vererek gazi olan bütün gazilerimize sağlıklı, mutlu, uzun ömürler diliyoruz. Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın. Allah bir daha bu acıları yaşatmasın.’’

Konuşmanın ardından şehitler için dua edildi ve olayın yaşandığı yere karanfil bırakıldı.