BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Vekile küfreden işadamına tepki

Geçtiğimiz hafta bir açılışta vekil ile işadamı birbirine girmiş küfürlür havada uçuşmuştu.

Abone ol

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bolu İl Başkanı Ali Ercoşkun, geçen pazar günü yapılan bir fabrika açılışında AK Parti Bolu milletvekili Fatih Metin'i tehdit eden işadamı Yılmaz Becikoğlu'na tepki gösterdi. Ercoşkun, "Milletvekilimize yapılan saldırıyı kınıyoruz." dedi.

Ticaret ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün'ün de katıldığı Karadeniz Demir Döküm Fabrikası'nın açılış töreninde AK Parti Bolu Milletvekili Fatih Metin ile işadamı Yılmaz Becikoğlu arasında gerginliğin yankıları sürüyor. Parti binasında basın toplantısı düzenleyen AK Parti İl Başkanı Ali Ercoşkun, işadamı Yılmaz Becikoğlu'nun, Metin'e yaptığı saldırıya kayıtsız kalamayacaklarını söyledi. Bu saldırının AK Parti camiasına yapıldığını belirten Ercoşkun, "Değerli işadamının Muzaffer Zengin'e ait Karadeniz Demir Döküm fabrikasının açılışında çirkin bir saldırı yaşandı.

Milletvekilimiz Fatih Metin'e tanınmış işadamı tarafından yapılan bu çirkin saldırıyı sadece vekilimize değil AK Parti camiasına yapılmış olarak görüyoruz. Bu saldırıya kayıtsız kalmamız mümkün değil. Bizlerin birlik beraberlik içerisinde olduğumuz dönemde yapılan bu çirkin saldırı hepimizi üzmüştür." şeklinde konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve AK Parti Genel Merkezi'ne giderek Milletvekili Fatih Metin'e destek olduklarını söyleyen Ali Ercoşkun, şunları kaydetti: "Merkez ve ilçe belediye başkanlarımız, kadın kolları başkanlarımızla birlikte hem meclise hem de genel merkezimize giderek Fatih Metin'in yanında olduğumuzu ve saldırıya kayıtsız kalmayacağımızı gösterdik. Tabii ki şahısların yaptığı her hareket kendilerini bağlar. Bu nedenle yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz."

Bolu'da, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün katıldığı fabrika açılışında AK Parti Bolu Milletvekili Fatih Metin, işadamı Yılmaz Becikoğlu'nun önüne geçmesine sinirlenince tartışma çıkmıştı. Tartışma kavgaya dönüşmezken Becikoğlu, milletvekili Metin için, "Ulan bu adam başımı belaya koyacak. Ayağına vuracak bir şey, onu istiyor." demişti.