BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Elazığ'a anlamlı komşu yardımı

6 şiddetindeki depremle sarsılan Elazığ'a bütün Türkiye el uzattı. En anlamlı yardımlardan biri de komşusundan geldi.

Abone ol

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve toptancı esnafı tarafından Elazığ'daki deprem bölgesine 35 ton gıda gönderildi.

Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Toptancılar Sitesinde gıdaların TIR'a yüklendiği sırada yaptığı açıklamada, depremden etkilenen insanlara bir nebze de olsa destekte bulunmak için toptancı esnafı ile yardım kampanyası başlattıklarını ifade etti.

Koç, şunları kaydetti:
''Geçtiğimiz ay içerisinde komşu ilimiz Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde meydana gelen depremde zarar gören vatandaşlarımız için bir yardım kampanyası başlattık. Bugün yardımlarımızı ilçemize kavuşturmak istiyoruz. Bu etkinlik gönül birliğini ortaya koymaktır. Yoksa çok bir anlam ifade etmiyor. Felaketin kime ne zaman geleceği belli olmaz. Millet olarak duyarlılığımızı ortaya koymamız gerekiyor. Esnafımız bu anlamda her zaman duyarlılığını gösterdi. Toplum olarak bu birlik ve beraberliğimizi üst noktalara taşımalıyız. Bu yardımın oradaki vatandaşlarımıza faydalı olamasını diliyorum.''

Yapılan yardımın çok kapsamlı olmadığını ifade eden Koç, maliyeti yaklaşık 30 bin lira olan yardımın sembolik olduğunu belirtti.

Bu kampanyayı çok geniş tutmadıklarını belirten Koç, ''15 esnaf arkadaşımızı aradık, 35 ton kuru gıdayı temin ettik. Karakoçan kriz masasına bir tutanakla teslim edeceğiz. Yardım paketimizin içinde şeker, un, peynir, yağ, zeytin, makarna, bulgur gibi gıda maddesi var. Yurdun her yerinden Türk insanı duyarlılık gösterdi. Gerekli yardımlar gönderildi. Komşu ilimize Malatya olarak duyarsız kalmadığımızı bu yolla göstermek istedik'' dedi.