BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Manisa köylülerinin okey isyanı

Manisa Turgutlu ilçesine bağlı bazı köylerde yaşayanların öyle bir derdi var ki okuyunca inanamayacaksınız!

Abone ol

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde bazı köylerde, 1960'lı yıllardan bu yana uygulanan kahvehanelerde oyun yasağının kaldırılması için bir grup köylü, imza toplayarak Kaymakamlığa başvurdu.

Alınan bilgiye göre, Kuşlar Köyü'nden 84 vatandaş, kahvehanelerde uygulanan oyun yasağının kaldırılması talebiyle Kaymakamlığa dilekçe verdi.

Dilekçede, Kuşlar Köyü'nün yanı sıra Hacıisalar, Karaköy ve Kabaçınar köylerinde bulunan toplam 11 kahvehanede oyunların yasak olduğu belirtilerek, Kaymakam Nazmi Günlü'nün devreye girmesi talep edildi.

Turgutlu Kahveciler Odası Başkanı Mehmet Aksabancı, bu köylerdeki esnafın konuyu kendilerine aktardığını ve bir süredir çözüm bulmak için çalıştıklarını belirterek, ''Civar köylerde oyun oynatılıyor, ancak bu köylerde yasak. Muhtarlıkların tutumunu anlayamıyoruz. Köylüler, üyelerimize oyunların serbest bırakılması için baskı yapıyor. Üyelerimiz de konuyu bizlere taşıdılar. Gerekli görüşmeleri sürdürüyoruz'' diye konuştu.

Kaymakam Nazmi Günlü ise yaptığı açıklamada köylülerle ihtiyar heyetlerinin, sorunu birlikte aşabileceğini belirterek, ''Bizlere müracaatları var, ancak biz müdahale edemeyiz. İhtiyar heyetlerimizin almış olduğu karara saygılıyız. Her iki tarafın bir sonuca vararak bu sorunu aşacağına inanıyoruz'' diye konuştu.

Kahvehanede oyun oynanması yasaklanan köyler arasında bulunan Karaköy'ün Muhtarı İlhan Sülün ise kararın 1960'lı yıllarda dönemin köy dernekleri tarafından alındığını, yıllardır uygulanan kararın kendileri için artık bir gelenek haline geldiğini söyledi.

Sülün, ''Bu geleneğin bozulmasını istemediğimiz için karara bağlı kalmaya çalışıyoruz. Ancak oyun oynamak isteyen arkadaşlarımızın isteklerini köylülerimizle tekrar yapacağımız toplantıda vatandaşlara sunacağız. Çıkacak kararı uygulayacağız'' dedi.