BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,77
ALTIN 2.402,40
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gökçek'ten Ateş'e sert cevap

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih "Ankara'dan 50 Aytaç Durak çıkar" diyen CHP'li Yılmaz Ateş'e cevap verdi.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ''Bugüne kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi şirketleri ile ilgili ne iddia varsa bunların hepsi bizim açtırdığımız soruşturmalar neticesinde ortaya çıkartılarak savcılıklara intikal ettirilmiştir'' dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Gökçek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş'in bugün bazı gazetelerde yer alan ''Belediye şirketleri hakkında usulsüzlük ortaya çıkması için ya soru önergesi verilmesi gerekiyor ya da gazetecilerin yazması gerekiyor'' sözlerine yanıt verdi.

Büyükşehir Belediyesinde yapılan herhangi bir usulsüzlüğün tespiti için hiçbir zaman Ateş'in tavsiyelerine ihtiyaç duymadıklarını belirten Gökçek, ''Yılmaz Ateş, açılan bu tahkikatın kendi ikazı ile yapıldığı izlenimini vermek istiyor. Oysa ki Büyükşehir Belediyesinin BELBETON Şirketi ile ilgili açtırdığı soruşturma tarihi 25 Kasım 2008'dir. Yılmaz Ateş ise bundan tam 8,5 ay sonra 15 Ağustos 2009'da soru önergesi vermiştir. Görülüyor ki Büyükşehir Belediyesi, Yılmaz Ateş'in sorusu ya da gazetelerde çıkan haberlerle değil bundan çok önce gereğini yapmıştır'' dedi.

Ateş'in, Ankara Büyükşehir Belediyesini Çankaya Belediyesi ile karıştırdığını savunan Gökçek, Çankaya Belediyesinin geçmiş yönetimiyle ilgili soruşturmaların adliyede beklediğini kaydetti.

17 BİN KİŞİNİN KEFİLİ OLAMAM
Ankara Büyükşehir Belediyesinin bağlı kuruluş ve şirketlerinde çalışan sayısının 17 bin olduğunu belirten Gökçek, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
''Bu kadar büyük bir topluluk içinde zaman zaman yanlış iş yapanlar bulunabilir. Bir belediye başkanı 17 bin kişinin kefili olamaz. Belediye başkanına düşen görev, usulsüzlük ve yolsuzluk gördüğü zaman olayın üzerine gitmesidir. Bugüne kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi şirketleri ile ilgili ne iddia varsa bunların hepsi bizim açtırdığımız soruşturmalar neticesinde ortaya çıkartılarak savcılıklara intikal ettirilmiştir.''