BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Zabıta'dan fırınlara gece baskını

Gümüşhane Belediyesi zabıta ekipleri şehir merkezindeki fırınlara gece yarısı baskın yaptı.

Abone ol

Zabıta Müdürü Sabahattin Şeker başkanlığındaki zabıta heyeti fırınlarda gramaj, hijyen, ruhsat ve işletmenin fiziki şartlarıyla ilgili denetlemeler yaparak eksik ve hatalı olan fırınları uyararak bir sonraki denetlemede eksikliklerin yerine getirilmemesi durumunda cezai işlem uygulanacağı konusunda bilgilendirdi.

Denetimleri bundan sonra daha da sıklaştıracaklarını belirten Şeker, bazı fırınlarda hijyen şartlarına uyulmadığının tespit edildiğini, bu bağlamda 100 adet kasa bezini imha ettiklerini, iş yeri sahiplerini uyararak eksiklerini en kısa sürede tamamlamalarını istediklerini söyledi.

Zabıta olarak halk sağlığı konusunda hassas olduklarını belirten Zabıta Müdürü Sabahattin Şeker “Bizler zaman zaman fırınlarımızı denetliyoruz. Bu denetimimizi saat 22.30 civarlarında yapmamız tam üretim zamanı olması nedeniyledir. Yaptığımız denetimlerde fırınlarda çok fazla eksiklik olmamasına rağmen bazı iş yerlerinde hijyen noktasında eksiklikler tespit ettik ve kendilerini bu noktada uyardık. Bu denetimlerimiz bundan sonra da sıklıkla yapılmaya devam edecektir” diye konuştu.