BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Konya'nın havasına diyecek yok!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilere göre Konya'nın hava kirliliğinde son durum:

Abone ol

Geçtiğimiz yıllarda hava kirliliği değerlerinin insan yaşamını tehdit eder boyuta ulaştığı Konya kükürtdioksit açısından en kirli kentler arasında yer almadı.

Uzmanlar, astımdan akciğer kanserine kadar geniş bir yelpazede insan sağlığına olumsuz etkileri bulunan hava kirliliğini, konut ve diğer binalarda ısınma için kullanılan kalitesiz ve karbon emisyonu yüksek yakıtların meydana getirdiğini ileri sürdü.

Konya'da doğalgaz kullanımının yaygınlaşmasıyla hava kirliliğinin önüne geçilirken doğalgaz şebekesinin kent genelinde bütün noktalara ulaşması için yatırımların sürdüğü bildirildi. Gaznet Genel Müdürü Ali İhsan Sılkım, teknolojinin ilerlemesi ve kentleşme sonucu ortaya çıkan hava kirliliğinin, büyük şehirlerde insan sağlığı için ciddi anlamda tehdit oluşturduğuna ve küresel ısınmaya yol açan karbon emisyonunun yüzde 80'lik kısmının kentlerde meydana geldiğine dikkat çekti. Sılkım, tüm Konyalılar ve özellikle de çocuklar için çok büyük tehdit oluşturan bu duruma karşı, karbon emisyonu düşük yakıt kullanmanın son derece önemli olduğunu belirtti.

2004 yılında doğalgaz kullanımının başlamasıyla birlikte Konya'nın hava kalitesinde önemli iyileşmeler yaşandığını vurgulayan Sılkım, birçok doğal ve tarihi güzelliğe sahip Konya'nın, giderek temizlenen havasıyla da çağdaşlık anlamında her geçen gün bir adım ileri gittiğini söyledi. Isınmada, mutfak ve banyoda konfor ile tasarrufu bir arada sunan doğalgazın, Konya'nın her yerinde kullanılabilmesi için yatırımlarının aralıksız devam ettiğini kaydeden Sılkım, kentin geleceğine katkıda bulundukları için memnuniyet duyduklarını sözlerine ekledi.