BIST 10.277
DOLAR 32,31
EURO 34,74
ALTIN 2.389,02
HABER /  EKONOMİ

TEKSİF Başkanı eylemle ilgili konuştu

Irgat:Şunu Herkez bilmelidir ki,haklarımızı savunmada azimle,kararlılıkla mücadelemiz devam edecektir

Abone ol

Türkiye Tekstil Örme ve Giyim Sanayici İşçileri Sendikası (TEKSİF) Genel Başkanı Nazmi Irgat, ''Şunu herkes bilmelidir ki, haklarımızı savunmada azimle, kararlılıkla mücadelemiz devam edecektir'' dedi.

Irgat, 24 gündür Alsancak'taki TARİŞ Genel Müdürlüğü önünde eylem yapan işçilere destek verdi.

Burada bir konuşma yapan Irgat, TARİŞ'in kurulma sürecinden bahsederek, günümüze kadar başarıyla çalışan TARİŞ'in, iplik kalitesiyle sanayicinin tercih ettiği bir marka haline geldiğini söyledi.

AK Parti Hükümeti döneminde özelleştirmelerin hız kazandığını ifade eden Irgat, ''Özelleştirmeler sonucu milli değerlerin yok olmasının yanı sıra on binlerce kişi de işsiz kaldı'' diye konuştu.

Irgat, TARİŞ'in bu anlayışa kurban giden en iyi örnek olduğunu öne sürerek, ''En kaliteli iplik üretimini yapan TARİŞ İplik Fabrikası, şimdiki birlik yönetimi tarafından 'Ben yaptım, oldu' anlayışıyla tek taraflı olarak tasfiye kararı alınarak, kapatılmakla karşı karşıya bırakılmıştır'' diye konuştu.

TARİŞ işçisinin bu fabrika için alın teri ve göz nuru döktüğünü ifade eden Irgat, ''Ama ülkemizde her zaman olduğu gibi bugün de siz emekçilerden fedakarlık bekleniyor. Kötü yönetilmenin bedelini ödemek, sorumsuzluğun ağırlığını sırtlamak her zaman olduğu gibi yine emekçilere ve dar gelirli vatandaşımıza düşüyor'' dedi.

Tekstil sektöründe 2,5 milyon kişinin istihdam edildiğini, ülke kaynaklarından bugüne kadar sektöre 200 milyar dolarlık yatırım yapıldığını bildiren Nazmi Irgat, 5084 Sayılı Teşvik Yasası'nın Türkiye genelinde yaygınlaşmasının, yüzde 50 oranında küçülen sektörün atıl durumdan kurtulmasını ve çok kısa sürede işsizliğin emilmesini sağlayacağını söyledi.

Ülkeyi yönetenlerin birinci görevi ve sorumluluğunun, iş ve aş vermek olduğunu ifade eden Irgat, ''Şunu herkes bilmelidir ki, haklarımızı savunmada azimle, kararlılıkla mücadelemiz devam edecektir'' diye konuştu.