BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

ODTÜ'lü öğrenciler Gökçek'in peşinde

Türkiye'nin en gözde üniversitelerinden ODTÜ'de öğrenim gören öğrenciler ulaşım ücretlerini protesto etti.

Abone ol

ODTÜ'lü bir grup öğrenci, ulaşım ücretlerini protesto etti.

ODTÜ içerisinde toplanan öğrenciler, ''Ulaşım haktır, satılamaz'', ''Gökçek, elini cebimizden çek'' yazılı pankartlar taşıyarak ve çeşitli sloganlar atarak üniversitenin ana giriş kapısına yürüdü.

Belediye tarafından ODTÜ'ye sık sık arızalanan ve öğrencileri mağdur eden eski otobüslerin gönderildiği iddia edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Yıllardır ulaşıma yaptığınız zamlar artık insanları isyan noktasına getirmiştir. Yalnızca ODTÜ ve Beytepe'de değil, pek çok metro istasyonunda ve otobüs durağında gerek bireysel gerek toplu eylemler son dönemde artmıştır. Biz, hem yoksul halkın hem de öğrencinin ulaşım hakkına sahip çıktıkları için öğrencilerin göz altına alınmasını ve ceza olarak ulaşımın niteliğinin düşürülmesini kabul etmiyoruz. Danıştay kararını uygulamamanız da öğrencileri göz altına almanız da keyfi olarak seferleri iptal etmeniz de eski otobüsleri göndermeniz de hukuksuzdur. Ulaşım hakkı mücadelesi için bu ne ilk ne de son eylemdir. Haklarımızı alana kadar biz ODTÜ öğrencileri, mücadele etmeye devam edeceğiz.''

Öte yandan çok sayıda polis, protesto sırasında üniversite girişinde güvenlik önlemi aldı.