BIST 10.267
DOLAR 32,21
EURO 34,79
ALTIN 2.411,91
HABER /  SPOR

Vedat Yüksel hakemliği bıraksın

Fenerbahçe hakem hatalarına patladı. Olağanüstü toplanan yönetim Özdemir aracılığıyla sert bir bildiri yayınladı

Abone ol

Geçtiğimiz hafta meydana hakem hataları üzerine olağanüstü toplanan Fenerbahçe yönetimi sert açıklamalar yaptı.
Toplantı sonrası, asbaşkan Ali Koç'la medyanın karşısına çıkan Özdemir, Merkez Hakem Kurulu'nun derhal harekete geçmesini isteyerek "Üzerlerinde genel bir şüphe oluşan Vedat Yüksel ve Aytekin Durmaz'ın, hakemlik müessesesi ile ilişiğini kesmeli ve bu suretle ligin geri kalan bölümünde görev alacak hakemlere, uygun duruş konusunda mesaj verilmelidir" dedi.

Tehlikeli süreç
Futbol Federasyonu'nun adil olmayan uygulamaları hususunda kamuoyunun daha önce dikkatini çektiklerini belirten Özdemir, "Geçen hafta ortalarından itibaren yaşadığımız, dün gazetelerde yer alan süreç son derece vahimdir. Hafta içinden itibaren bilinen ve tarafımızca en yüksek yetkili mercilere iletilen süreç hafta sonu oynanan maçlarda yaşananlar ile bire bir gerçekleşmiştir. Bu denli fütursuz ve cesaret gerektiren uygulamalar bizim infialimizin boyutunu aşmış ve futbol ailesinin diğer bireyleri tarafından dahi işaret edilmek zorunda kalınmıştır" diye konuştu.

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetici Levent Erdoğan'ın yaklaşık 3 haftadan beri, ısrarla kendilerinin şampiyon olacaklarını söylediklerine dikkat çeken Özdemir, "Demirören'in bu açıklamaları yaptığı tarihe, onun öncesinde görüşme ve temaslarına bakacak olursak, bunların masumane motivasyon mesajları olmadığı açıkça görümektedir. Bu güvenin verdiği rahatlıkla Demirören, bir öğle yemeğinde federasyon tarafından bir gün sonra açıklanacak olan maç saati ve yerine ilişkin değişikliği, takımının maçının ve bizim maçımızın hakemlerini rahatlıkla söyleyebilmektedir" ifadesini kullandı.

Özdemir, kendilerini asıl dehşete düşüren konunun, Demirören'in yaptığı açıklamalar ve ağzından kaçırdıkları olmadığını, kendilerine ulaşan duyumlar üzerine MHK Başkanı Mustafa Çulcu'yu bilgilendirmelerine rağmen, hafta sonunda oynanan maçlarda, kendilerine gelen duyumların harfiyen gerçekleştiğini görmek olduğunu söyledi.

Aynı senaryo!
Özdemir, "Anlaşılıyor ki, geçen sezon Denizlispor maçıyla sonuçlanan süreç, bu sezon yeniden farklı bir kurguyla bir kez daha sahnelenmektedir" yorumunu yaparken, her türlü zorluğa ve engellere rağmen 100. yılda lig ve kupa şampiyon olacaklarını ileri sürdü.
Taraftarlarını dikkatli olmayan çağıran Fenerbahçe Başkanvekili kulüp olarak diğer isteklerini de şöyle sıraladı:
- Federasyon kritik takvimi de dikkate alarak, derhal kalan 7 haftanın maç, tarih, saat ve yerlerini belirlemeli.
- Şampiyonluk yarışında veya küme düşme hattında bulunan takımların müsabakalarını aynı anda başlatmalıdır.
- Bundan sonra ortaya çıkacak her şüpheli durumun üzerine gidilmelidir.