BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,97
ALTIN 2.428,20
HABER /  GÜNCEL

Barzani geri adım attı ama..

Kürt lider Barzani Türkiye ve ABD'den peşpeşe gelen sert açıklamalar karşısında geri adım attı ancak..

Abone ol

Barzani Türkiye ve ABD'den gelen sert açıklamar karşısında geri adım attı ancak Türkiye'ye de uyarı niteliğinde bir cevap verdi.

KDP'ye yakınlığı ile bilenen Peyamner haber ajansına açıklamalarda bulunan Federal Kürdistan Bölgesi Başkanlık Divanı başkanı Dr. Fuad Hüseyin, düzenlediği bir basın toplantısında Türk medyasında birbiri ardına çıkan açıklamaları değerlendirdi.

Fuad Hüseyin açıklamasında "Türkiye basınında, Federal Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani’nin EL-Arabiye televizyonuyla yaptığı röportajın ardından yayınlanan haberlerle ilgili yaptığı açıklamada, Türk siyasi liderlerinin ve Türk medyasının Başkan Barzani’nin konuşmalarına önem verdiğini söyledi.

K Irak'ta faaliyet gösteren KDP yönetimi ve Barzani adına konuşan Fuad Hüseyin'in konuşmasının satırbaşları şöyle oldu:

* Barzani 26.02.2002’de de bu türden bir açıklama yaptı. Yani bu yeni değil.

* Biz hiç kimsenin sorunlarıyla uğraşmayız, Kimsenin işine karışmayız, komşu ülkelerin işlerine de karışmayız. Diğer devletlerden Kerkük meselesine karışmamaları çağrısında bulunuyoruz.

* Biz Kerkük’e yapılacak her müdahaleyi Irak ve FKB’nin içişlerine karışma olarak sayarız.

BİZ KİMSEYİ TEHDİT ETMİYORUM KİMSENİN DE BİZİ TEHDİT ETMESİNE İZİN VERMEYİZ

*Bizim kitabımızda tehdit dili yoktur. Biz dilimizi, geçmişte ve şimdi olduğu gibi kendimizi Kürdistan toplumunu ve toprağımızı savunmak için kullanıyoruz. Aynı zamanda Irak halkına ve Kürdistan halkına karşı hiçkimsenin tehditvari bir dil kullanmasına izin de vermeyiz

DİĞER ÜLKELERDE YAŞAYAN KÜRTLERİN KENDİ STRATEJİLERİ VAR

* Kürt sorunu birkaç ülkede var. Ancak diğer parçalardaki Kürtlerin kendi stratejileri ve siyasetleri var. Onlar kendi siyasetlerini ve stratejilerini kendileri belirler.Biz de onlara karışmayız çünkü bu konu onlara has bir konudur. 

Hüseyin, ‘’FKB’nin Türkiye ile doğrudan görüşmek için çabaları var. Ama maalesef Ankara’nın cevabı olumsuz. Bu konunun çözümü için Türkiye tarafından gönderilecek her resmi davet karşısında cevabımız olumlu olacak.

TÜRKİYE SONUÇ ALAMADI BİZ NASIL ALALIM

* Türkiye’de PKK’yi desteklemedik ve desteklemeyeceğiz de.Türkiye-Irak sınırında ve Türkiye-İran sınırında PKK vardı.Türkiye ve İran bu sınırlarda PKK ile savaştı fakat bir sonuca ulaşamadı. Çünkü bu devletler onların bulundukları yerlere ulaşamıyor. Biz nasıl ulaşabiliriz?