BIST 9.557
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.486,82
HABER /  MAGAZİN

Veda Yurtsever kimdir kaç yaşında eşi Mahir İpek'ten boşanıyor

2018 yılı bitmeden bir ayrılık haberi daha geldi. Sevilen oyuncu Mahir İpek ve 20 yıllık eşi olan Veda Yurtsever boşanma kararı aldı. Peki ilişkimiz yıllar içinde yıprandı diyen Veda Yurtsever kimdir, kaç yaşındadır ve ne iş yapmaktadır?

Abone ol

Veda Yurtsever kimdir sorusu sevilen oyuncu Mahir İpek'in boşanma açıklamasının ardından merak konusu oldu. 20 yıllık mutlu bir evlilikleri olan çift geçtiğimiz günlerde boşanmak için mahkemeye başvurduklarını bildirdi. Peki evliliğimiz yıprandı, dost kalabilmeyi başarmak için ayrılma kararı aldık diyen Veda Yurtsever İpek kimdir, hakkında merak edilenler...

Mahir İpek ve Veda Yurtsever İpek, 20 yılın sonunda anlaşmalı olarak boşanma kararı aldı. İstanbul Aile Mahkemesi’ne boşanma davası dilekçesini Veda Yurtsever İpek verdi.

BOŞANMA DİLEKÇESİ HAZIR: Oyuncu dilekçede, "Mahir İpek ile yıllar içinde ilişkimizin yıprandığı kanaatine varıp, dostluğumuzun devamı için evliliğimizin sona ermesi kararını verdik. Karşılıklı olarak ve anlaşarak boşanmayı kabul ve beyan ettik. Davalı eş ile aramızdaki aile birliğinin devam etmesi mümkün olmadığından boşanmamıza ve protokolde belirtilen hususların karara bağlanmasını talep ederim” ifadelerini kullandı.

1969 yılında Bingöl’de doğmuş olan Veda Yurtsever İpek’in küçük yaşlarından beri tiyatroya ilgisi bulunmaktaydı. Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nda sahnelenen oyunları izleyebilmek için harçlıklarını biriktirip, oyunları izlemeye gidermiş.

Küçüklük dönemlerinden beri var olan tiyatro sevgisi onun iyi ve başarılı bir oyuncu olmasına vesile olmuştur. Eskişehir’de oyunculuk eğitimi alan Veda Yurtsever İpek ailesitarafından kesinlikle onay verilmemesine rağmen oyuncu olma kararından vazgeçmemiştir.

Cebindeki son parayla Eskişehir’e giden İpek, burada üniversite eğitimini oyunculuk üzerine almıştır. Çok eksikleri olmasına rağmen eğitimini tamamlamak için çok çalışmış ve çok başarılı olmuştur.

EĞİTİM SONRASI OYUNCULUK KARİYERİ
Okulun hemen ardından Diyarbakır Devlet Tiyatroları’nı kazanan İpek, burada oyunculuğa başlamış ve çeşitli oyunlarda rol alarak oyunculuk kariyerini başlatmıştır. Oyunlarda rol almanın yanında, pek çok oyuncu adayına dersler de vermiştir.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nu kazandığında hem burada hem de İstanbul, Ankara Devlet Tiyatroları’nda oynanan oyunlarda rol almıştır.

İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda yönetmenlik yapmıştır. Ayrıca Müjdat Gezen Sanat Merkezi Konservatuar Bölümü öğrencilerinin tiyatro derslerine girmiş, eğitmenlik yaparak hem oyunculuk hem de eğitmenlik kariyerini başarıyla devam ettirmiştir.

TELEVİZYON DİZİLERİ VE VEDA YURTSEVER
Veda Yurtsever İpek’in dizileri ilk olarak Beyaz Karanfil ile başlar. Buradaki rolünün ardından İki Aile projesinde yer almıştır. Fatmagül’ün Suçu Ne dizisinde de rol alan oyuncu şu anda Kırgın Çiçekler dizisinde Nazan karakterini canlandırmaktadır.