BIST 10.188
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.401,25
HABER /  POLİTİKA

Vebal altında kalmayın!

Türban için bir son dakika çıkışı da Zeki Sezer'den geldi. "Hemen durdurun" diyen Sezer, şunları söyledi;

Abone ol Ankara'da türban gerilimi doruk noktada... CHP liderinin ardından bir tepki de DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'den geldi. Sezer, ''Milletvekillerini sağduyuya ve aklıselime davet etti''.

DSP'li milletvekilleriyle Parlamentoda basın toplantısı düzenleyen Sezer, sorunun, uzlaşma ve diyalogla çözülmesini istediklerini söyledi.

VEBALE GİRMEYİN

Çağrılarına bugüne kadar yanıt alamadıklarını, ancak hala umudunu
kesmediğini ifade eden Zeki Sezer, insanları, ''Türban yanlısı-türban karşıtı, türbanlı-türbansız'' diye bölmeye, siyasetin hakkı olmadığını bildirdi.

DSP lideri Sezer, buna sebep olanların vebal altında kalacağını ve bunun altından kalkamayacaklarını söyledi.

GÖREV BAŞBAKAN ERDOĞAN'A DÜŞÜYOR

Bu konuda en büyük görevin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti ile MHP'ye düştüğünü anlatan Sezer, şöyle devam etti:
''Bugünkü oylamadan önce, bir kez daha tarafları, sorumluları, yetkilileri, oy kullanacak milletvekillerini sağduyuya ve aklıselime davet ediyorum. Süreç, hemen bugün durdurulmalı. Eğer bu yapılırsa, geniş katılımlı bir uzlaşının, başlatılacak diyalogla birlikte sağlanabileceğine ve bu yolla yaratılmış sorunun aşılabileceğine inanıyorum.''

Diyalog ve uzlaşma çağrısını yineleyen Sezer, ''Hala zaman var, yapılabilecekler var'' dedi. Zeki Sezer, bir soru üzerine de Anayasa değişikliği teklifinin bu haliyle kabul edilmesi durumunda, Anayasa Mahkemesinden döneceğini ileri sürdü.