BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.440,01
HABER /  SPOR

Fatura Appiahın menajerine

Appiah'ın menajerinden gelen tuhaf açıklamalar Fenerbahçe'yi kızdırdı.

Abone ol

Fenerbahçe Kulübü, sakatlığı nedeniyle uzun süredir takımdan ayrı kalan Ganalı futbolcusu Stephen Appiah'ın futbol hayatının bittiğine dair çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, futbolcunun çalışmalara katılmamasına neden olacak herhangi bir mazeretinin bulunmadığını açıkladı.

Kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Ganalı futbolcunun menajerlik şirketi aracılığı ile yapılan ve son günlerde basında sıkça yer alan açıklamaların kulüp tarafından hayret ve üzüntü ile izlendiği kaydedildi.

Fenerbahçe Kulübü'nün, profesyonel futbolcusu Appiah'ın sakatlığının ilk anından itibaren konunun insan sağlığı ile ilgili olması münasebeti ile son derece dikkatli ve titiz bir yol izlediği vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

''Kulübümüzün yaklaşımı bu şekilde iken, kulübümüzün tavrına paralel davranmalarını beklediğimiz futbolcumuzun menajerlerinin konuya ilişkin basına yansıyan açıklamaları ve açıklamalarının içeriği son derece şaşırtıcıdır. Yapılan açıklamalar şaşırtıcı olduğu kadar gerçek olmayan ifadelerle de doludur. Öncelikle belirtmek isteriz ki profesyonel futbolcumuz Appiah'ın futbol hayatının bitmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Geçirdiği rahatsızlığa bağlı olarak hayati tehlikesi olduğu, hastalığının yanlış teşhis edildiği, yanlış şekilde tedavi edildiği iddiaları ise tamamen hayal mahsulüdür.''

Açıklamada, Türkiye'de konunun en yetkili otoriteleri tarafından yapılan tetkikler neticesinde Appiah'ın mevcut sağlık durumunun futbol oynamaya engel teşkil etmediği, futbol hayatını etkileyecek nitelikte hayati bir risk taşımadığı, yapacağı antrenmanların ardından, sadece özel elastik ortopedik bir çorap kullanarak kısa süre içerisinde yeniden tam kapasite ile yeşil sahalara dönebileceği hususlarının tespit edildiği bildirildi.

''HUKUKSAL GİRİŞİMLERE BAŞVURDUK''

Bu bilimsel tespitlerin uluslararası nitelikteki değişik sağlık kurumlarının verdiği benzer raporlarla da sabit olduğu ve bu raporların hem futbolcunun kendisinde hem de kulüpte bulunduğu vurgulanan açıklamada, daha sonra şöyle denildi: ''Bu açıklamalar ışığından belirtmek isteriz ki profesyonel futbolcumuz Appiah'ın takım çalışmalarına katılmamasını mazur kılan sağlık dahil herhangi bir mazereti bulunmamaktadır. Bu noktada söz konusu menajerlerin yapmış oldukları yanlış ve yanıltıcı ifadelerle dolu açıklamayı kınıyor, kulübümüzü suçlayıcı ve imajını kötüler nitelikteki gerçek dışı açıklamaları sebebi ile kendileri hakkında hukuksal girişimlere başvurduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.''