BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,78
ALTIN 2.431,12
HABER /  POLİTİKA

VAY VAY VAY...

İki gün önce Sezer'e övgüler dizen Çölaşan, 6 yıl önce neler dememiş ki?

Abone ol

Çok değil 5-6 yıl önce yazılan yazılar var ki inanmak mükün değil.

İki gön önceki Çölaşan ile 6 yıl önceki Çölaşan'ın Sezer'e bakışı o kadar farklı ki..

Kendisi için konvoy durduran Sezer'e övgüler yağdıran Çölaşan, yıllar önce de zehir zemberek yazılar yazmış..

Sezer'e yönelttiği eleştiriler yenilir yutulur gibi değil.. Sizler için sadece dört tane örnek seçtik.

2 Haziran 2001 tarihli yazısında Sezer'i Türkiye'nin talihsiz isimleri arasına koydu. yazısında bakın ne diyor:

"Çeşitli kesimleri karşısına almak istemeyen, açık tavır koyamayan bir kapalı kutu. O, kendisini Çankaya'ya seçtiren Ecevit'in bir yanılgısı.

Bugüne kadar devletteki ağırlığını sadece geri çevirdiği yasalar ve kararnamelerle hissettik ve hepsi o kadar! "

Ne gariptir ki YÖK'ü kolladığı için eleştirilen Sezer'i o günlerde YÖK'ün düşmanı ilan etmiş.  10 Ocak 2001 tarihli başlıklı yazısında neler demiyor ki..

"
Devletin kurumlarıyla sözlü olarak bile muhatap olmuyor.  YÖK salt çoğunluğunu yitirmiş, çalışmak ve karar almak için Bay Cumhurbaşkanı'nın ‘‘yüksek iradesini'' bekliyor. Bir devlet kurumunu çalışamaz duruma sokuyor.

Nedeni, YÖK'le kavgalı! YÖK'ü sevmiyor! Aynen Fazilet Partisi ve yobaz takımı gibi!

Cumhurbaşkanı'nın Anayasa'da tanımlanan görev, yetki ve sorumlulukları arasında böyle duygusal davranmak, kişisel kaprislerle ve adamına göre muamele etmek var mı?"

Eleştiri dozunu iyice artıran Çölaşan, Sezer'in özel alanına da giriyor, Sezer'in tasarruf tedbirlerini böyle alaya alıyor:

"Bizim medyamız bazen, birileri için abartılı bir ‘‘şişirme'' ve ‘‘övme'' hastalığına tutulur. Ahmet Necdet Sezer bu hastalıktan iyi yararlandı!

‘‘Kırmızıda duruyor, yeşilde geçiyor... Tasarrufçu cumhurbaşkanı Çankaya'da elektrikleri söndürdü... Dükkána gidip yoğurt aldı, vay bee... Türkiye böylesini görmedi...''

Çölaşan zaman zaman Sezer'i gerici ekiplerle işbirliği içinde olmakla da suçlamış.. Şaka gibi ama gerçek.. Sezer'in atadığı üyeler tartışma konusu edelirken, o günlerde Çölaşan Sezer'in amansız muhalifiymiş.

2 Haziran 2000 tarihinde başlıklı yazısında bakın Sezer'e neler demiş:

"Çoğu kararda ve seçimde Haşim Kılıç'ın başını çektiği gerici ekip ağırlık koyuyor. Ahmet Necdet Sezer onların oylarıyla başkan oluyor, Mustafa Bumin aynı kesimin oylarıyla önceki gün başkan seçiliyor. "

Durun taha bitmedi.. 23 Ağustos 2000 tarihli yazısında ise Sezer'den "Ahmet Bey" diye bahsediyor. Hükümetin kanun hükmündeki kararnamesini geri çevirdiği için tepkisi böyle dile getiriyor.

adlı yazısında Sezer'i rejim düşmanlarını yüreklendirmekle suçluyor:

"Hükümet ortakları tarafından dün yapılan yazılı açıklamada çok önemli, çok çarpıcı iki cümle var. Bunlara aynen katılıyorum:

1- Tartışmalı bir konuda kendisini Anayasa Mahkemesi yerine koymuştur.

2- Kastı elbette öyle olmasa bile, rejim düşmanlarını yüreklendirmiştir.

Ne adına?

‘‘Hukuk'' adına! "