BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.503,03
HABER /  DÜNYA

Irak imzasına sadık

Irak Devlet Başkanı Birinci Yardımcısı Haşimi, mutabakat metnine sahip çıktı.

Abone ol

Irak Devlet Başkanı Birinci Yardımcısı Tarık El Haşimi, Türkiye ve Irak arasında enerji ve güvenlik alanında imzalanan mutabakat muhtıralarını desteklediklerini belirterek, "Irak'ın hiçbir zaman komşusuna tehlike teşkil edecek bir sahaya dönüşmesini, bir tehlike kaynağı, terör kaynağı olmasını kabul edemeyeceklerini" kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine kısa bir çalışma ziyareti için Ankara'da bulunan El Haşimi, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile Dışişleri Konutunda onuruna verilen çalışma kahvaltısında bir araya geldi. El Haşimi, çalışma kahvaltısının ardından Gül ile düzenlenen ortak basın toplantısında, dün Başbakan Erdoğan ve bu sabah da Dışişleri Bakanı Gül ile önemli, verimli ve zengin içerikli görüşmeler yapma fırsatı bulduğunu belirtti.

Temaslarının başta Irak'ın içinde bulunduğu durum olmak üzere, ikili ilişkiler, ekonomik ve ticari alandaki ilişkiler, güvenlik alanındaki ilişkiler ve diğer tüm alanlardaki ilişkileri kapsayan geniş ve verimli görüşmeler olduğunu kaydeden El Haşimi, bu görüşmelerden ve varılan sonuçlardan son derece memnun olduğunu ifade etti.