BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Erdoğanı ilk kez ziyaret etti

Sezer Köşk koltuğundan kalkıyor. Bugün Askeri ve Erdoğan'ı ziyaret etti...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, bugün Genelkurmay Başkanı ve Başbakan’a veda ziyareti yaptı. Cumhurbaşkanlığı konvoyu, her zaman olduğu gibi bu ziyaretler sırasında da trafik kurallarına uydu, “geçiş üstünlüğü” hakkını kullanmayıp, kırmızı ışıkta bekledi. Sezer, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’na gelişinde askeri törenle karşılandı. Bando Dumlupınar Marşı’nı çaldı, Onur Kıtası’nı selamlayan Sezer, “Merhaba asker, nasılsınız” dedi.

Daha sonra Genelkurmay Şeref Defteri’ni imzalayan Sezer, buradan Büyükanıt’ın makamına geçti. Sezer’in, Büyükanıt’la görüşmesi yaklaşık yarım saat sürdü.

Sezer, karargahtan Anafartalar Marşı çalınarak uğurlandı. Sezer, “Allaha ısmarladık asker” diyerek, Genelkurmay’dan ayrıldı. Büyükanıt’ın, Sezer’e veda ziyareti dolayısıyla bir anı takdim ettiği öğrenildi.

ERDOĞAN’A İLK VE SON ZİYARET
Cumhurbaşkanı Sezer, daha sonra Başbakan Tayyip Erdoğan’a veda amacıyla Başbakanlık binasına gitti. Erdoğan’ı 5 yıllık başbakanlığı süresince ilk kez ziyaret eden Sezer, cumhurbaşkanı seçildiği 2000 yılında, dönemin başbakanı Bülent Ecevit’e ziyaret için Başbakanlık binasına gitmişti.

Erdoğan, Sezer’i Başbakanlık Merkez Binası’nın önünde karşıladı, ayrılırken de makam aracına kadar uğurladı.

Sezer’in ziyareti, yaklaşık 25 dakika sürdü. Ziyarette, Erdoğan’ın Sezer’e günün anısına bir “hatıra plaketi” sunduğu öğrenildi.