BIST 10.257
DOLAR 32,26
EURO 34,69
ALTIN 2.394,20
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Vavien SİYADta da coştu

SİYAD ödülleri Beşiktaş Kültür Merkezi'nde yapılan törenle sahiplerini buldu. Ödül törenine, bir çok sanatçı katıldı

Abone ol


42. SİYAD ödüllerine göre, yapımcılığını Ömer Atay'ın yaptığı "Hayat Var" isimli film en iyi film seçilirken, en iyi yönetmen ödülü "Hayat Var" ile Reha Erdem'e verildi.

En iyi kadın oyuncu performansına "Vavien" filminde rol alan Binnur Kaya layık görülürken en iyi erkek oyuncu performansına "Uzak İhtimal" filminde rol alan Nadir Sarıbacak layık görüldü.

En iyi yardımcı kadın oyuncu performansı dalında Neşeli Hayat filminde rol alan Büşra Pekin ve en iyi yardımcı erkek oyuncu performansı dalında 'Vavien' filminde rol alan Settar Tanrıöğen ödül aldı.

VAVİEN ÖDÜLE DOYMADI

Gecede dört farklı dalda ödül alan "Vavien", en iyi senaryo dalında Engin Günaydın'a ödül kazandırdı. Atilla Özdemiroğlu, "Vavien" filmi müzikleri ile en iyi müzik dalında ödül kazandı. En iyi sanat yönetmeni dalında Elif Taşçıoğlu'na ödül getiren "Vavien" filmi, rakiplerine açık ara fark attı.

"Hayat Var" en iyi görüntü yönetimi dalında Florent Herry'e, en iyi kurgu dalında da Reha Erdem'e ödül kazandırdı.

En iyi belgesel dalında gülen taraf yönetmenliğini Çayan Demirel'in üstlendiği "5 No'lu Cezaevi" oldu. En iyi kısa film dalı ödülüne ise yönetmenliğini Savaş Baykal'ın üstlendiği "Cennette de ölüm var" isimli film layık görüldü.

"Neşeli Hayat" ve "Uzak İhtimal" ise birer ödül kazandı.

DİĞER ÖDÜLLER

Gecede ayrıca "Ahmet Uluçay Umut Ödülü"ne Melih Selçuk, onur ödüllerine ise Sezer Sezin, Süleyman Turan ve Vedat Türkali layık görüldül. "Tuncay Okan Emek Ödülü"ne Atilla Dorsay layık görüldü. Gecede en iyi yabancı film ödülünü ise "Açlık" filimi aldı.

Gece boyunca 13 dalda ödül kazanan yapıtlar açıklanırken onur ödülleri, Tuncan Okan Emek Ödülü ve Ahmet Uluçay Umut Ödülü de sahiplerine verildi.

2009'da Türkiye sinemalarında gösterime giren yabancı filimler arasında yapılan seçimde ise Steve McQueen'in yönettiği "Açlık" En İyi Yabancı Filim ödülünü kazandı.

İYİ FİLM YAPMAK ÖNEMLİ

Törende sunuculuk yapan ünlü komedyen cem Yılmaz, yaptığı esprilerle davetlileri gülmekten kırdı geçirdi. Tören sonrasında ödülle ilgili görüşleri sorulan Cem Yılmaz, "Ödül alanları tebrik ediyorum. Son derece neşeli geçti. Ödül alan bazı filmleri izlememiştim ancak 'Vavien' isimli filimin en iyi filim olmasına sevindim" dedi.

"Ödül alan filimler gişe ile ters orantılı mı?" sorusuna Yılmaz, "Önemli olan iyi film ile gişeyi birleştirmeye çalışmaktır. Gişe önemsiz diyemeyiz. Önemli olan iyi film yapmaktır" diye konuştu. Yahşi Batı filminin gişesi ile ilgili bir soruya ise Yılmaz, "Gayet memnunum" diye konuştu.

Ferhat Göçer geceye Ömür gedik ile katıldı

Geceye sinema yazarı Ömür Gedik ile birlikte katılan Ferhat Göçer, favori filminin ne olduğunun sorulması üzerine, " Vavien filmi güzel... Sinemaya verilen emek önemli. Destek vermeliyiz." dedi. Ömür Gedik ise bu gecenin doğru değerlendirilmesini temenni ettiğini söyleyerek, "Ödül alan filmler daha çok ilgi görecektir" diye konuştu.