BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Real Madrid şeytanın bacağını kırdı

İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) 20. hafta, dün oynanan maçlarla tamamlandı.

Abone ol

Lider Barcelona, cumartesi Sporting Gijon deplasmanındaki maçını 1-0 kazanarak, takipçisi Real Madrid ile arasındaki 5 puanlık farkı korudu.

''Barça''ya galibiyeti getiren gol 30. dakikada Pedro Rodriguez'den geldi. Gijon'un El Molinon stadında 22 bin kişinin izlediği maçın 2. devresinde Messi ve Pedro ile bulduğu fırsatları değerlendiremeyen Barcelona bu sonuçla son 4 lig maçını gol yemeden kazanmış oldu. Barcelona bu sezon henüz maç kaybetmedi.

Karşılaşmada, 6'sı Sporting Gijonlu oyunculara olmak üzere 9 sarı kart gösterildi.

Lig ikincisi Real Madrid de deplasmanda Deportivo La Coruna ile oynadığı maçı 3-1 kazanarak, liderle arasındaki puan farkının açılmasına izin vermedi.

Deportivo'nun Riazor stadında oynanan maçta Real Madrid, 13. dakikada Esteban Granero ve 41. dakikada Guti'nin topuk pasıyla Fransız golcüsü Karim Benzema'nın attığı gollerle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Deportivo Riki'nin penaltıdan attığı golle skoru 2-1'e getirdi. Benzema 90 1. dakikada kendisinin 2. golünü attı ve maç 3-1 Real Madrid galibiyetiyle sona erdi.

Riazor'da Deportivo'yu bu maça kadar yaklaşık 10 yıldır yenemeyen Real Madrid'de cezalı Cristiano Ronaldo ile Van der Vaart ve Higuain forma giymedi.

SEVİLLA İLK 3'TEN KOPMADI

Haftanın üst sıraları ilgilendiren bir diğer maçında Sevilla, Valencia ile evinde karşılaştı.

Sevilla, Ramon Sanchez Pizjuan stadında oynanan ve 39 bin kişinin izlediği karşılaşmanın ilk yarısını 22. dakikada Negredo ile bulduğu golle 1-0 önde kapadı. 69. dakikada Negredo takımını 2-0 öne geçirdi. Valencia'ya 90. dakikada Navarro'nun attığı gol yetmedi ve maç 2-1 Sevilla'nın galibiyetiyle sona erdi.

4. sıradaki Sevilla bu sonuçla 3. sıradaki Valencia ile arasındaki puan farkını 3'e indirdi.

Sevilla açısından Valencia'ya karşı alınan bu galibiyet, 3 takımın doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne katıldığı La Liga'da takipçileri Mallorca, Deportivo ve Getafe'nin puan kaybettiği 20. haftada büyük önem taşıyor. La Liga'yı 4. bitiren takım Şampiyonlar Ligi için ön eleme oynuyor.

20. haftada dün oynanan maçta, sahasında Osasuna'ya 2-0 yenilen Villarreal'de, teknik direktör Ernesto Valverde'nin görevine son verildi.

La Liga'ya kötü bir başlangıç yapan ve sezonun ilk yarısı bittiğinde istikrar yakalayamadığı gözlenen Villarreal'de Osasuna karşısında alınan yenilgi sonrasında olağanüstü toplanan kulüp yönetimi Valverde ile yolları ayırma kararı aldı. Manuel Pellegrini'nin Real Madrid'e gitmesinin ardından Villarreal, Valverde ile anlaşmıştı.

UEFA Avrupa Ligi'nde Galatasaray'ın rakibi olan Atletico Madrid de sahasında oynadığı maçta Malaga'ya 2-0 yenildi ve La Liga'da 13. sıraya indi. Maçta Malaga'nın gollerini 3. dakikada Duda ve 70. dakikada Javi Lopez attı.

Ligde son sırada yer alan Xerez de, Mallorca'yı 2-1 yenerek ligdeki 2. galibiyetini aldı.

La Liga'da gol krallığında ilk 4'te yer alan isimler haftayı suskun geçirdi.

Gol krallığı sıralamasında Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi 15 golle ilk sırada bulunuyor. Valencia'dan David Villa 14 golle 2. sırada.

3. sırayı 11 golleri bulunan Real Madridli Higuain ve Barcelona'dan İbrahimoviç paylaşıyor.

La Liga'nın 19. haftasında alınan sonuçlar ve puan durumu şöyle:

Espanyol - Athletic Bilbao 1-0

Sporting Gijon - Barcelona 0-1

Deportivo La Coruna - Real Madrid 1-3

Xerez - Mallorca 2-1

Villarreal - Osasuna 0-2

Tenerife - Zaragoza 1-3

Valladolid - Almeria 1-1

Getafe - Racing Santander 0-0

Atletico Madrid - Malaga 0-2

Sevilla - Valencia 2-1