BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,80
ALTIN 2.472,08
HABER /  DÜNYA

Vatikan'ın sinsi Şirince planı!

21 Aralık'ta kopacak kıyametten etkilenmeyecek iki yerden birisi olarak gösterilen Şirince hakkında inanılmaz bir senaryo dolaşıyor.

Abone ol

Vatikan'ın Dünyanın gözünü çevirdiği Şirince'yi kutsal bir mekana dönüştürme çabasının yattığını iddia edildi. Osmanylı döneminde Vatikan'ın bu bölge için özerklik talep ettiğini gündeme getiren ise Milli gazete oldu. Gazete "Şirince (!) senaryo" manşetiyle okurların karşısına çıktı.

Mayaların sözde kıyamet takvimine göre bütün dünyanın ustalıkla dikkatlerinin çekildiği Şirince hakkında iddialar bitmek bilmiyor.

Haberde Vatikan adına Roma Kilisesi'nin Meryem Ana'nın evi burada diyerek, Hıristiyan aleminin inanç merkezi olarak Şirince'nin de dahil olduğu Selçuk ve çevresi için son Osmanlı padişahından dini özerklik istediği bilgisi aktarıldı.

HRİSTİYANLARIN UĞRAK YERLERİ

Şirince'nin bağlı bulunduğu Selçuk ilçesi gibi Hıristiyanlarca kutsal sayılan bir mekana dönüştürülmeye çalışıldığı belirtilen haberde, Artemis Tapınağı, Antik Efes Kenti, Meryem Ana Evi ve Kilisesi, St. Jean Kilisesi ve Mezarı, Yedi Uyuyanlar Mağarası ve Manastırı, Oktagon Anıtı ve Mezarı gibi birçok mitolojik ve Hıristiyanlar için önem atfedilen mekan, eski ismi Çirkince olan Şirince gibi Selçuk ilçesi sınırları içinde yer aldığı yazılı.

Meryem Ana Evi ve Kilisesi'nin yıllık 1 milyona yaklaşan ziyaretçisi ile Hıristiyanların dünyadaki önemli hac mekanlarından birisi olarak bilindiğine dikkat çeken gazete, bu tür habenlerin arkasında dönüşüm ve el değiştirme çabalarının yattığını iddia ediyor. 

ÖZERLİK Mİ İSTENECEK?

Milli Gazete  ayrıca tarihi bazı verileri de gündeme getirdi. Buna göre, I. Dünya Savaşından önce Roma Kilisesi, Hıristiyan âleminin bir inanç merkezi olarak Şirince'nin de dahil olduğu bölge için Son Osmanlı Padişah'ından özerklik istemiş. Yahudiler de, Kudüs için aynı talepler de bulunduklarını Türk kamuoyu yakından biliyor. Yine aynı dönemlerde Ortodoks Hristiyanların da, İstanbul'daki Fener Rum Patrikhanesi'ne "ekümeniklik" adı altındaki özerklik isteklerinden hiç vazgeçmedikleri de biliniyor.